margarinas

61 straipsnių

Margarinas – tai augalinių riebalų ir vandens mišinys, skoniu, spalva, kvapu panašus į sviestą. Margarinas gaminamas iš augalinių riebalų. Margarino sudėtyje yra nuo 10 iki 90 proc. riebalų. Atitinkamai 100 g. margarino žmogaus organizmui suteikia nuo 345 iki 720 kcal. Laikant kambario temperatūroje margarinas yra kietos, teplios konsistencijos riebalų mišinys.

Sandrija Čapkauskienė, biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė

Diskusijos apie tai, kas tinkamiau jūsų sveikatai, – margarinas ar sviestas, tęsiasi jau ilgą laiką. Vienos nuomonės ir tikslaus atsakymo nėra, tačiau pabandysime išryškinti teigiamas ir neigiamas šių abiejų produktų savybes.