Šis traškus desertas – vafliai su karamelės įdaru – tinka net svarbiausioms šventėms. Jei nenorite, įdaro nedėkite – skanu ir be jo. Vaflius mėgsta tiek mažas, tiek didelis.
margarinas
61 straipsnių
Margarinas – tai augalinių riebalų ir vandens mišinys, skoniu, spalva, kvapu panašus į sviestą. Margarinas gaminamas iš augalinių riebalų. Margarino sudėtyje yra nuo 10 iki 90 proc. riebalų. Atitinkamai 100 g. margarino žmogaus organizmui suteikia nuo 345 iki 720 kcal. Laikant kambario temperatūroje margarinas yra kietos, teplios konsistencijos riebalų mišinys.
Margarinas yra labai paslaptingas produktas, apie kurį sklando daugybė mitų. Kai kuriose šalyse margarinas įtrauktas į sveikos mitybos vadovus, kitose jis turi baisaus toksino reputaciją.
Ruduo kaip visada apdovanoja mus obuolių derliumi... Tačiau sunku sugalvoti, kur juos panaudoti? Alfas turi sprendimą – iškepkite pyragą, kuriame daug įdaro, mažai tešlos, o obuolių pyrago skonis tiesiog neatsivalgomas.
Kaip ilgiau išlikti jauniems – toks klausimas kartas nuo karto tikrai sukasi daugumos žmonių galvoje. Portalas webmd.com surašė 10 maisto produktų, kurie skatina senėjimo procesą. Norint kuo ilgiau išlaikyti jaunystę, patariama šio maisto vengti.
Atsispirti po visus namus pasklidusiam kepamų cinamoninių bandelių kvapui tiesiog neįmanoma. Lengvai pagaminamos ir ypatingai gardžios – šias cinamonines bandeles verta paragauti ne tik saldumynų gerbėjams.
Minkštas, purus ir drėgnas šokoladinis pyragaitis su gaivia uogų nata – puiki idėja savaitgalio pusryčiams ar akimirkoms, kai taip norisi ko nors skanaus.
Autostradoje ugniagesiai nuo kelio valė uogienę ir margariną: skanėstai nuklojo 200 metrų atkarpą (26)
Gegužės 10-osios rytą, 8.16 val., ugniagesiai gelbėtojai buvo iškviesti į autostradą: kelyje A1, Kaunas-Klaipėda, ties Muniškių kaimu (Kauno r.), susidūrė du automobiliai, nuolaužomis apgadintas dar vienas, važiavęs pro šalį. Ant kelio išbyrėjo krovinys.
Margarinas – nėra blogas pasirinkimas: profesorius Stukas pasakė, ką mano apie šį maisto produktą (80)
Galite į valias svarstyti, ar riebalai jums kenkia, tačiau privalote suprasti, kad organizmui ši maistinė medžiaga būtina ir ją palankiausia gauti su maistu. Riebalai – svarbiausias energijos šaltinis. Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Sveikatos mokslų instituto Visuomenės sveikatos katedros...
Artėja Naujieji metai ir, tikėtina, kad, kaip ir pernai, sau pažadėsite – „nuo šio valgysiu sveikesnį, labiau subalansuotą ir naudingesnį maistą“. Kitas tikslas, kurį daugelis sau išsikelia – „nuo šiol nepraleisiu pusryčių ir jie bus ne sumuštiniai, o kokybiškas, naudingas maistas“. Visgi, realybė t...
Ruduo šiais metais ypač gausiai mus apdovanojo obuolių derliumi. Neverta skubėti iš jų virti uogienes ar spausti sultis, būtinai jų pasilikite ir minkštam, drėgnam, kvapniam obuolių pyragui.
Ką pasirinkti: sviestą ar margariną? Tai tikrai amžinas klausimas, sako gydytoja dietologė Kristina Jasmontienė. Pasak pašnekovės, norint nuspręsti, reikia žinoti keletą aspektų.
Diskusijos apie tai, kas tinkamiau jūsų sveikatai, – margarinas ar sviestas, tęsiasi jau ilgą laiką. Vienos nuomonės ir tikslaus atsakymo nėra, tačiau pabandysime išryškinti teigiamas ir neigiamas šių abiejų produktų savybes.
Valdžia tvirtino, kad margarinas vaikams bus sveikiau: specialistai papasakojo, kas iš tiesų jame slypi (105)
Margarinas buvo sukurtas žemesnėms klasėms, yra pigesnis, bet tikrai ne sveikesnis, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Stilius“ teigia sporto medicinos gydytojas Juozas Jankauskas. O sveikos gyvensenos tyrinėtoja Guoda Azguridienė, prisiminusi valdžios norą iš vaikų mitybos mokyklose išbraukti sviestą ir pake...
Maisto produktai „apgavikai“: net ir „sveikuoliški“ produktai nėra tokie nekalti, kaip gali pasirodyti (17)
Avižiniai dribsniai, granola ar ryžių trapučiai, kurie daugeliui asocijuojasi su sveika mityba, iš tiesų – veikiau kenksmingi. Susigundę maisto produktais, ant kurių pakuočių parašyta „dietinis“, „liesas“ ar „mažiau riebalų“, galime apsigauti. Dažnai tokie užrašai tėra gamintojų triukas, kuriuo jie ...
Pastarąjį mėnesį netilo aršios diskusijos: Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) siūlė nuo rugsėjo vaikų ugdymo įstaigose sviestą keisti margarinu. Tam kategoriškai priešinosi šalies medikai, visuomenei šis sprendimas irgi atrodė nesuvokiamas.
Sviestas, margarinas ir aliejai: iš nedidelio Verygos ministerijos sprendimo kyla rimtos pasekmės (160)
Socialinės inžinerijos čempionė Sveikatos apsaugos ministerija taikosi uždrausti vaikų ugdymo įstaigoms patiekti vaikams maistą su sviestu. Esą jis yra nesveikas. Nes sočiai riebus. Vietoje sviesto siūloma naudoti margariną ir aliejų.
Šių metų rugsėjį vaikų ugdymo įstaigose sviestas, kur įmanoma, keičiamas aliejumi arba margarinu. Jo sudėtyje sočiųjų riebalų rūgščių turėtų būti ne daugiau kaip 33 proc. bendrojo riebalų kiekio. Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovai sako, kad margarinas yra sveikesnis pasirinkimas. Medikai...