Ant žarijų kepta pirktinė ar savo pačių marinuota mėsa jau seniai tapusi tikra vasaros klasika – ypač nacionalinių, tradicinių ar asmeninių švenčių proga. Tai, kad tautiečiai mėgsta ant žarijų keptą mėsą pastebi ir dietologas Edvardas Grišinas bei dalijasi trimis patarimais, kurie padės mėgautis šiu...
marinuota mėsa
3 straipsnių
Kokios Joninės be laužo, o kur ugnis – ten ir gardžiausi grilinti mėsos patiekalai. Kad ir ką nuspręsite kepti šiemet – šašlykus ar sultingus mėsos kepsnius – svarbiausia žinoti, kaip tinkamai juos pamarinuoti.
Mėsos pusgaminiai, kaip šašlykai, marinuoti kepsniai, šviežios kepamosios dešrelės ir pan., yra greitai gendantys produktai, kuriuos reikėtų suvartoti greičiau. Jei atsitiko taip, kad nesuvartotos marinuotos mėsos liko, ją užšaldyti galima, tačiau tai neturėtų tapti įpročiu.