Likus paskutinėms dienoms iki Kūčių vakarienės daugelis desperatiškai ieškome ko nors naujo, kuo nustebinti šeimyną ar užsuksiančius svečius. Žuvies iš Kūčių meniu taip lengvai neišmesi, tad žinoti kai kuriuos dalykus, susijusius su jos kokybe bei gamyba tiesiog būtina, jei norime ne tai kad nustebi...
marinuota žuvis
5 straipsnių
Jau netrukus sėsime prie švenčių stalo, ant kurio pagal senas tradicijas karaliaus silkė. Silkė su svogūnais, silkė su grybais, silkė pagal mamos ar močiutės receptą pagamintame marinate. Jei neturėsite laiko apsilankyti turguje ar tiesiog nerasite kur nusipirkti visos silkės, kurią išdoroję galėtum...
Bene populiariausias būdas ruošti stintas yra apvolioti žuvis miltuose ir iškepti keptuvėje ant didelės ugnies. Taikant tokį ruošimo metodą, būtina, kad stintos būtų labai šviežios. Vis dėlto, Lietuvoje šis kepimo būdas populiarus Kalėdų sezonu. Dažniausiai artėjant pavasariui norisi kažko lengvesni...