Marinuotos daržovės

18 straipsnių

Prie mėsos ar žuvies kepsnio gardu patiekti marinuotas daržoves. Skaniausios yra šviežiai marinuotos daržovės. Kartais pakanka pusvalandžio ir jau galite valgyti traškias marinuotas daržoves.

3 marinuotos ir traškios daržovės prie šašlykų – valgysite jau po pusvalandžio

Marinuoti raudonieji svogūnai – valgysite jau po pusvalandžio

Marinuoti pomidorai – šitaip paruošti išsilaikys iki pat pavasario

Marinuoti agurkai – tinka prie kepsnio, bet galima valgyti ir vienus

Marinuoti agurkai su garstyčiomis – valgysite jau po 30 minučių

Marinuoti ridikėliai – traškus ir gaivus garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų

Per naktį rauginti ypatingai traškūs ridikėliai – šaldytuve išsilaikys kelias dienas

Lengvai raugintos aitriosios paprikos

Marinuotas ananasas – puikus ir kaip užkandis, ir kaip garnyras

Marinuoti burokėliai salotoms

Marinuoti burokėliai

Marinuoti pievagrybiai

Rugpjūčio mėnesį lietuviškuose ūkiuose dar noksta pačios įvairiausios daržovės – cukinijos, agurkai, pomidorai, morkos ir t.t. Valgyti šviežias daržoves ypač skanu ir sveika, tačiau į nugaras kvėpuojantis ruduo skatina kaupti atsargas ir ruoštis šaltajam sezonui.