Kai nebesuvalgome, pats metas marinuoti pomidorus. Žiemos metą atidarytas stiklainis su marinuotais pomidorais bus puikus garnyras prie mėsos, žuvies patiekalų.
Marinuotos daržovės
18 straipsnių
Prie mėsos ar žuvies kepsnio gardu patiekti marinuotas daržoves. Skaniausios yra šviežiai marinuotos daržovės. Kartais pakanka pusvalandžio ir jau galite valgyti traškias marinuotas daržoves.
3 marinuotos ir traškios daržovės prie šašlykų – valgysite jau po pusvalandžio
Marinuoti raudonieji svogūnai – valgysite jau po pusvalandžio
Marinuoti pomidorai – šitaip paruošti išsilaikys iki pat pavasario
Marinuoti agurkai – tinka prie kepsnio, bet galima valgyti ir vienus
Marinuoti agurkai su garstyčiomis – valgysite jau po 30 minučių
Marinuoti ridikėliai – traškus ir gaivus garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų
Per naktį rauginti ypatingai traškūs ridikėliai – šaldytuve išsilaikys kelias dienas
Lengvai raugintos aitriosios paprikos
Marinuotas ananasas – puikus ir kaip užkandis, ir kaip garnyras
Marinuoti burokėliai salotoms
Marinuoti pievagrybiai
Kuriate laužą, traukiate grilį ar kepsninę ir ik tada susigriebiate, kad prie mėsos ar žuvies kepsnių neturite garnyro – marinuotų traškių daržovių, kurios taip tinka prie kepto maisto. Ne bėda – surinkau 5 marinuotų daržovių receptus, kuriuos galima valgyti jau po pusvalandžio. Tekste yra šie recep...
Jeigu manote, kad įprasti svogūnai yra be galo traškūs, vadinasi, dar neragavote marinuotų – jie pasižymi ir saldžiai aštriu skoniu, kuris idealiai papildo ant įkaitusių kepsninės grotelių kepamus patiekalus.
Pagaminkite garnyrui marinuotų agurkų. Pikantiško skonio agurkai labai tiks prie grilio patiekalų, mėsos troškinių. O galima marinuotus agurkus valgyti ir vienus.
Šis receptas – marinuotų agurkų su garstyčiomis – itin greitam valgymui. Plonai pjaustyti agurkai pasimarinuos per 20-30 minučių. Marinuoti agurkai su garstyčiomis – gardus garnyras.
Artėjant rudeniui dauguma skuba ruošti gardžias ir maistingas atsargas šaltajam sezonui. Juokais galima sakyti, kad vaisių ir daržovių konservavimas užkoduotas lietuvių DNR. Ir nors tai tikrai nesudėtinga, nė karto nebandžiusiems greičiausiai kils aibė klausimų – kas ir kaip.
Ar gyventumėte atokioje vietoje, ar vyktumėte stovyklauti, ar tiesiog norėtumėte prisikaupti šiek tiek maisto atsargų nelaimės atvejui, jums padės ilgai galiojančių, bet sveikų maisto produktų sąrašas.
Galite naudoti sumuštiniams, salotoms, garnyrams, pyragams, sriuboms.
Dietistė nurodė daržoves, kurios bemat sustiprins imunitetą: vienai daržovei tiesiog nėra lygių (45)
Žiemos metu šviežių daržovių trūkumą dažnas sprendžia šaldytomis, raugintomis ar marinuotomis daržovėmis. Vis dėlto, skirtingi paruošimo būdai nulemia ir skirtingą maistinę vertę, o ir jų teikiama nauda nėra tokia pati. Kad iš daržovių gautume maksimalios naudos ir veiksmingai sustiprintume imunitet...
Alfas vienas namuose. Kaip be vargo pagaminti minkštutėles varškės spurgas ir sultingą vištienos pyragą (18)
Sklando labai daug mitų apie varškės spurgas, tad šioje „Vienas namuose“ laidoje Alfas gamins savo spurgų receptą ir patvirtins arba... sulaužys visus nusistovėjusius mietus. Šios mini spurgos su gardžiausiu įdaru pavergs visus, o geriausia – jos pavyks bet kam, bet kada ir iš pirmo karto! Būkite pa...
Žiemą dažnas iš mūsų bent kartą užsigeidžia marinuotų daržovių – jos puikiai tinka prie pačių įvairiausių mėsos patiekalų, be to, jas galima valgyti ir vienas. Mitybos specialistai visuomet pataria nepamiršti žiemą vartoti kuo daugiau žalumynų ir daržovių, kurios turi organizmui reikalingų vitaminų ...
Kiekvieną rudenį vaisių ir daržovių derlius priverčia sukti galvą, ką daryti su staiga susikaupusiu dideliu kiekiu rudens gėrybių. Ypač tai aktualu šiemet, kadangi daugelis sulaukė išties neblogo derliaus.
Rugpjūčio mėnesį lietuviškuose ūkiuose dar noksta pačios įvairiausios daržovės – cukinijos, agurkai, pomidorai, morkos ir t.t. Valgyti šviežias daržoves ypač skanu ir sveika, tačiau į nugaras kvėpuojantis ruduo skatina kaupti atsargas ir ruoštis šaltajam sezonui.