marmeladas

11 straipsnių

Marmeladas (angl. marmalade, iš portug. marmelada 'cidonijos konservai', iš portug. marmelo 'cidonija') – želė konsistencijos maisto gaminys, pagamintas iš vandens, cukrų ir vieno ar kelių citrusinių vaisių produktų: minkštimo, tyrės, sulčių, vandeninių ekstraktų ir žievelės (tai angliškasis marmelado variantas). Kitose šalyse (ir Lietuvoje) marmeladu vadinami ir panašiai virti gaminiai iš kitų vaisių. Verdant marmeladus dažnai dedami drebučius sudarantys priedai (pektinas, agaras, želatina).

LRT TELEVIZIJOS laida „Vartotojų kontrolė“, LRT.lt

Kartusis arba mažiau cukraus turintis šokoladas – geresnis pasirinkimas už uogienę, visai nesvarbu, ar virtą namuose, ar pirktą parduotuvėje, LRT televizijos laidoje „Vartotojų kontrolė“ tikina odontologė Rūta Bendinskaitė. O mitybos specialistė Vaida Kurpienė užsimena apie dar vieno saldaus pagardo...

Dalia Smagurauskaitė, LRT.lt

Idiliškame Toskanos miestelyje Čertalde galima pasigrožėti ne tik viduramžių laikų atmosfera, aplankyti žymaus italų poeto Giovanni Boccaccio namus, bet ir paragauti ypatingų patiekalų. Visi jie pagaminti iš svogūnų. Kelis iš jų galite pabandyti pasigaminti ir namuose.