Gurmanai ir aktyvūs restoranų lankytojai jau galėjo pastebėti, kad už vakarienę „Michelin“ žvaigžde įvertintame restorane „Demoloftas“ teks mokėti daugiau. Virtuvės šefas Tadas Eidukevičius komentavo, kad tai lėmė atlyginimų augimas, didesnis darbuotojų poreikis bei brangstantys ingredientai, ypač p...
Martynas Praškevičius
40 straipsnių
Prestižinio gido „Michelin“ žvaigždžių birželį sulaukė net keturi restoranai, tačiau praėjus mėnesiui nuo šio įvertinimo paskelbimo kainas kilstelėjo vos viena įstaiga. Argumentuojama, kad tokį sprendimą lėmė poreikis įdarbinti daugiau darbuotojų. Restoranų atstovai taip pat pakomentavo, kokių sveči...
„Michelin“ žvaigždę gavusių restoranų rezervavimo sistemos jau lūžta: atsakė, ką darys dėl kainų (20)
Penktadienį Lietuva pabudo turėdama keturis prestižinėmis „Michelin“ žvaigždėmis įvertintus restoranus. Jų vadovai ir šefai „Delfi“ komentavo, kad rezervacijų augimą išties pajuto, kai kur net susidurta su rezervavimo sistemų trikdžiais. Jie taip pat atsakė į klausimus, ar gavę apdovanojimą planuoja...
„Michelin“ įvertinto restorano „Džiaugsmas“ šefas Praškevičius tikėjosi tyliai atverti duris ir laukti lankytojų, neabejingų naujam jo sumanymui (1)
Ketvirtadienio vakarą pirmą kartą prestižinėmis „Michelin“ žvaigždutėmis buvo apdovanoti Lietuvos restoranai. Pripažinimą pelnė net keturi restoranai: „Demo“, „Nineteen18“, „Džiaugsmas“, „Pas Mus“. Delfi Maistas buvo pirmieji, kurie lankėsi vėliau net dukart geriausiu šalies restoranu pripažintame „...
Pirmadienio vakarą gero maisto gerbėjams pristatyta „Telia Play“ premjera – devynių dalių originalus dokumentinis serialas „Kitapus lėkštės“. Tai žvilgsnis į geriausių Baltijos šalių restoranų virtuvę ir jiems vadovaujančių asmenybių kelią į sėkmę bei pripažinimą. Pristatymo vakarą parodyta speciali...
Martynas Praškevičius yra šefas, kurio besidomintiems šalies restoranų kultūra daug pristatinėti nereikia. Jo restoranai „Todá“ ir „Džiaugsmas“ ne kartą buvo pripažinti geriausiais Lietuvos restoranais.
Į jubiliejinį „Gala“ pobūvį susirinko nepriekaištingai atrodantys verslo pasaulio ir visuomenės veikėjai (132)
Gruodžio 11 dieną, asociacija „American Chamber of Commerce“, Lietuvos verslo ir politikos elitą kvietė į jubiliejinį 20-tą kartą vykstantį labdaringą gala renginį, kuris tapo tikra prieškalėdine Amerikos verslo rūmų Lietuvoje narių ir partnerių tradicija.
Eksperimentas virtuvėje. Pabandė pagaminti pagal geriausio Lietuvos šefo receptą – pažiūrėkite, kas iš tiesų išėjo (69)
Vėl prasidėjęs karantinas privertė sukti galvą, ką naujo kiekvieną dieną reikėtų pagaminti savo virtuvėje. Juk restoranai ir kavinės užsidarė, tad jaukius ir romantiškus vakarus tenka kurti kiekvienam savo namuose.
Geriausias Lietuvos šefas Martynas Praškevičius parodė, kaip restoraninį maistą pasigaminti namuose (7)
Kol šalies restoranai priversti užverti duris dėl antrojo karantino, geriausių restoranų šefai siūlo restoranų patiekalus pasigaminti namuose ir nepraleisti progos pasidžiaugti rudens sezono gėrybėmis.
Urtė Mikelevičiūtė. Ar geriausias ir svetingiausias šalies restoranas teikia žmonėms džiaugsmą? (45)
Vakar Vilniaus rotušėje apdovanoti metų svetingiausieji. O svetingiausiu 2019 metų restoranu tapo geriausias šalies restoranas „Džiaugsmas“.
Specialių apdovanojimų metų „Pirklių klube“ šįvakar įvyko projekto „30 geriausių restoranų“ atomazga ir paskelbti penki geriausi Lietuvos restoranai. Pirmoji vieta antrus metus iš eilės atiteko šefo Martyno Praškevičiaus vietinės virtuvės restoranui „Džiaugsmas“.
Vienas geriausių Lietuvos restoranų „Stebuklai“ (2016 metais jis buvo pripažintas nr.1 „Lietuvos geriausiųjų restoranų“ rinkimuose) socialiniuose tinkluose paskelbė, jog nuo šiol jis bus atviras uždariems renginiams, kas mėnesį šefas Martynas Praškevičius pristatys po naują patiekalą, o prie naujos ...
Senjorų dalis visuomenėje auga: sulaukę 65 metų ir vyresnio amžiaus žmonės Lietuvoje sudaro apie penktadalį gyventojų. Nors galimybių save realizuoti senjorams daugėja, toli gražu ne kiekvienas vyresnio amžiaus žmogus jaučia pakankamą artimųjų dėmesį, turi stiprią sveikatą ir gali gyventi normalų, a...
Paaiškino, dėl ko žmonės prie desertų mėgsta kavą: dėl tos pačios priežasties prie jų tiktų ir alus (4)
Geriausiu šiais metais pripažintas virtuvės šefo Martyno Praškevičiaus restoranas „Džiaugsmas“ šį garbingą titulą iškovojo ir Lietuvos gurmanų širdis iškart pavergė nauja savo koncepcija – rinktis lietuviškus ingredientus. Tas pats čia galioja ir vyno kortai – restoranas garsėja lietuvių skoniui neį...
Virėjų mokyklą įkūręs Čeprackas: trūksta žmonių, kurie mokėtų gaminti, ne tik būtų skutę bulves „Michelin“ restorane (13)
„Argi ne simboliška? Esame įsikūrę šešioliktu numeriu pažymėtame name, savo akademijoje turime vienu daugiau nei šešiolika studentų. Lygiai po metų čia atidarysime restoraną, kuris irgi vadinsis „16“, – bene geriausiam Lietuvos šefui Liutaurui Čeprackui kaip visada netrūksta ambicijų. Štai, jau beve...
Vasarą nuosavus daržus ar sodus turintieji džiaugiasi pirmaisiais užaugusiais vaisiais ir daržovėmis, tačiau netrukus gausus derlius gali tapti tikru galvos skausmu. Dietologė Jūratė Dobrovolskienė ir restoranų „Džiaugsmas“ bei „Stebuklai“ virtuvės šefas Martynas Praškevičius atskleidė keletą gudryb...
2018 m. geriausiu Lietuvos restoranu pripažintas virtuvės šefo Martyno Praškevičiaus „Džiaugsmas“. Trečius metus iš eilės vykstančiuose 30 geriausių šalies restoranų rinkimuose M. Praškevičius triumfuoja antrą kartą – 2016 m. jo restoranas „Stebuklai“ irgi finišavo pirmoje vietoje.
Jei matėte baisųjį viename paukštyne susuktą vaizdo filmuką apie tai, kokiomis negailestingomis sąlygomis laikomos vištos, greičiausiai bent kuriam laikui buvote atgrasyti lengva ranka pirkti paprasčiausius ir pigiausius kiaušinius. Tačiau jei namuose situaciją stengiatės kontroliuoti, tai ar susimą...
Trečiadienį Lietuvos parodų ir konferencijų centre „Litexpo“ vyko pirmoji Lietuvoje restoranų verslo atstovų ir profesionalų konferencija „Gastronomijos forumas“, kuri buvo skirta tiems, kas nori pradėti restoranų veiklą ir jau sėkmingai plėtojantiems savo verslą, bei tiems, kam yra įdomus gastronom...
Norint ką nors pasiekti restoranų ir kulinarijos pasaulyje, reikia tuo gyventi – įsitikinęs maisto ekspertas bei naujo „Samsung Galaxy“ kulinarijos šou „Svajonių šefas“ ambasadorius Linas Ginaitis.