Maxima maistas

12 straipsnių

Justina Asakavičiūtė

Ledai – bene pagrindinis vasaros desertas ne tik mažiesiems, bet ir jų tėvams. Parduotuvėse akys raibsta nuo pasirinkimo ir čia jau kiekvienas gali nuspręsti, kas jam ar jai svarbu: skonis, sudėtis, o gal tiesiog kaina. Vis daugiau žmonių atranda ir dar vieną alternatyvą – namie gamintus ledus. Į ką...

2022.06.27 06:05
Agnė Keizikienė

Vanduo yra būtinas kiekvienam gyvam organizmui. Žmogus – ne išimtis. Bet daugeliui vis dar kyla klausimas, tai kiek gi to vandens reikia išgerti. Dietistė Vaida Kurpienė išsamiai papasakojo, kaip sužinoti, ar geriate pakankamai vandens, kokį vandenį rinktis sveikiausia ir kaip jį gerti taisyklingai.

2021.07.05 18:26
Agnė Keizikienė

Vis daugiau kalbant apie sveiką gyvenimo būdą, daugelis imasi pokyčių. Sportas, aktyvus laisvalaikio praleidimas, daugiau vaisių ir daržovių, ne tik žingsnių, bet ir kalorijų skaičiavimas – visa tai yra laiptelis geresnės savijautos link. Vis dėlto retas kuris susimąsto, kas yra tos kalorijos ir ką ...

2021.06.08 16:38

Daržovių augintojai pastebi, kad lietuviai tampa vis išrankesni pomidorams, todėl kasmet daugėja egzotinių rūšių pomidorų. Švieži lietuviški pomidorai, pasak prekybininkų, įsibėgėjant vasarai įsitvirtina tarp paklausiausių sezono daržovių. Prekybos tinklo „Maxima“ atstovai dalinasi patarimais, kaip ...

2021.06.03 16:26
Agnė Keizikienė

Salotos šiltuoju metų laiku vienas dažniausių pasirinkimų lengviems pietums ar vakarienei. Tačiau užsukus į prekybos centrą, lengva pasiklysti tarp jų įvairovės. Apie tai, kurios yra vertingiausios, o kurių, sergant tam tikromis ligomis, reikėtų vengti, išsamiai papasakojo dietistė Vaida Kurpienė.

2021.06.03 12:11
Agnė Keizikienė

Jei lietuvių paklaustumėte, koks kvapas jiems primena vasarą, neabejotinai vienas iš jų būtų šviežių agurkų kvapas. Juos dedame į salotas, į šaltibarščius, tiesiog valgome šviežius, o vasarai persiritus į antrą pusę – marinuojame ir raugiame. Daugelis žino, kad agurkuose yra labai daug vandens, o ka...

2021.05.30 17:31
Agnė Keizikienė

Reikia sutikti, kad retas kuris gali atsispirti sultingam mėsainiui, turkiškam kebabui ar dešrainiui. Kepta kvapni mėsa, švelnus padažas ir minkšta bandelė ar lavašas kartais yra tai, kas dieną gali padaryti dar geresnę. Ypač jei šie greito maisto patiekalai padaryti be priekaištų ir su meile. Kad b...

2021.05.24 11:50
Agnė Keizikienė

Grilio sezonui įsibėgėjant, kiauliena tampa vienu populiariausiu pirkiniu lietuvių krepšeliuose: šašlykai, kepsniai, vytinti ir rūkyti gaminiai užkariauja stalus. Kol vieni mėgaujasi kvapnia vakariene, kiti šios mėsos baiminasi. Nesveika organizmui, pakenks figūrai... Kaip yra iš tiesų? Kuo ši mėsa ...

2021.05.13 12:23