Ledai – bene pagrindinis vasaros desertas ne tik mažiesiems, bet ir jų tėvams. Parduotuvėse akys raibsta nuo pasirinkimo ir čia jau kiekvienas gali nuspręsti, kas jam ar jai svarbu: skonis, sudėtis, o gal tiesiog kaina. Vis daugiau žmonių atranda ir dar vieną alternatyvą – namie gamintus ledus. Į ką...
Maxima maistas
12 straipsnių
Ledai, be abejonės, yra vienas populiariausių desertų vasarą. Kas nemėgsta karštą dieną atsigaivinti šalta ledų porcija? Vaniliniai, vaisiniai, braškiniai, glaistyti šokoladu ar vafliniame indelyje – skonių įvairovė patenkins net išrankiausius gurmanus, bet ne kiekvienas gurmanas žino kelią, kurį ti...
Lietuviškų braškių augintojai teigia, kad uogos skaniausios tada, kai yra visiškai sunokusios, švarios ir ką tik nuo krūmo. Širvintų rajone braškes auginančios ir perdirbančios bendrovės „Dehidra“ privalumas – itin trumpas kelias nuo lauko iki gamybos patalpų, kur veikia moderni įranga, džiovinanti ...
Dietistė Vaida Kurpienė – apie tai, kiek, kaip ir kokį vandenį reikėtų gerti: paprastas būdas, kaip pasitikrinti, ar geriate pakankamai (27)
Vanduo yra būtinas kiekvienam gyvam organizmui. Žmogus – ne išimtis. Bet daugeliui vis dar kyla klausimas, tai kiek gi to vandens reikia išgerti. Dietistė Vaida Kurpienė išsamiai papasakojo, kaip sužinoti, ar geriate pakankamai vandens, kokį vandenį rinktis sveikiausia ir kaip jį gerti taisyklingai.
Vis daugiau kalbant apie sveiką gyvenimo būdą, daugelis imasi pokyčių. Sportas, aktyvus laisvalaikio praleidimas, daugiau vaisių ir daržovių, ne tik žingsnių, bet ir kalorijų skaičiavimas – visa tai yra laiptelis geresnės savijautos link. Vis dėlto retas kuris susimąsto, kas yra tos kalorijos ir ką ...
Vasaros sezono karaliai – pomidorai: ekspertai pataria, kaip ilgiau išsaugoti šios daržovės šviežumą ir skonį (2)
Daržovių augintojai pastebi, kad lietuviai tampa vis išrankesni pomidorams, todėl kasmet daugėja egzotinių rūšių pomidorų. Švieži lietuviški pomidorai, pasak prekybininkų, įsibėgėjant vasarai įsitvirtina tarp paklausiausių sezono daržovių. Prekybos tinklo „Maxima“ atstovai dalinasi patarimais, kaip ...
Kai kuriomis salotomis geriau nepiktnaudžiauti: pasakė, kokios yra vertingiausios ir kaip laikyti, kad ilgiau būtų šviežios (1)
Salotos šiltuoju metų laiku vienas dažniausių pasirinkimų lengviems pietums ar vakarienei. Tačiau užsukus į prekybos centrą, lengva pasiklysti tarp jų įvairovės. Apie tai, kurios yra vertingiausios, o kurių, sergant tam tikromis ligomis, reikėtų vengti, išsamiai papasakojo dietistė Vaida Kurpienė.
Jei norite numesti svorio, profesorius Rimantas Stukas ragina valgyti šią daržovę: padės kontroliuoti kalorijų skaičių (8)
Jei lietuvių paklaustumėte, koks kvapas jiems primena vasarą, neabejotinai vienas iš jų būtų šviežių agurkų kvapas. Juos dedame į salotas, į šaltibarščius, tiesiog valgome šviežius, o vasarai persiritus į antrą pusę – marinuojame ir raugiame. Daugelis žino, kad agurkuose yra labai daug vandens, o ka...
Kai ūkininkė Jurgita Krištopaitienė prieš daugiau nei dešimtmetį savo ūkyje Šiaulių rajone nusprendė auginti smidrus, aplinkiniai žemdirbiai kraipė galvas, o giminės ir draugai net mėgino atkalbėti nuo tokio užmojo. Smidrų, arba kitaip šparagų, pirkėjų Lietuvoje buvo vos vienas kitas, tačiau ūkinink...
Greitasis maistas namuose: kaip paruošti sultingiausią mėsainį, dešrainį ir kebabą, kuriam niekas neatsispirs? (2)
Reikia sutikti, kad retas kuris gali atsispirti sultingam mėsainiui, turkiškam kebabui ar dešrainiui. Kepta kvapni mėsa, švelnus padažas ir minkšta bandelė ar lavašas kartais yra tai, kas dieną gali padaryti dar geresnę. Ypač jei šie greito maisto patiekalai padaryti be priekaištų ir su meile. Kad b...
Šašlykų sezonui įsibėgėjant, mitybos specialistės verdiktas dėl kiaulienos: pasmerkti ar išteisinti? (17)
Grilio sezonui įsibėgėjant, kiauliena tampa vienu populiariausiu pirkiniu lietuvių krepšeliuose: šašlykai, kepsniai, vytinti ir rūkyti gaminiai užkariauja stalus. Kol vieni mėgaujasi kvapnia vakariene, kiti šios mėsos baiminasi. Nesveika organizmui, pakenks figūrai... Kaip yra iš tiesų? Kuo ši mėsa ...
Atėjus pavasariui į lietuvių lėkštes jau tradiciškai sugrįžta bene didžiausias nacionalinės virtuvės pasididžiavimas – šaltibarščiai. Visgi jais mėgautis negali netoleruojantieji pieno ir laktozės turinčių produktų, kurie sukelia rimtus sveikatos išbandymus. Todėl lietuviško prekybos tinklo „Maxima“...