Maisto tinklaraščio „NerLin virtuvės džiazas“ kūrėja Neringa Lindman labai mėgsta medaus tortą ir moka jį pagaminti nepriekaištingą, tačiau nutarė patobulinti. O kai prieš kelerius metus internete išvydo medutį su kakava, jau žinojo, kaip tai padaryti. Tokio medaus torto idėja labai patiko ir Nering...
medaus tortas
16 straipsnių
Medaus tortas gaminamas gimtadieniams, šventėms ir kasdienai. Tiesa, torto gamyba pareikalauja kantrybės ir laiko. Tačiau toks didingas desertas kaip medaus tortas neliks neįvertintas.
Tikriausiai kiekvienas iš vaikystės pamena savo mėgstamiausius desertus. Vieniems tai gardūs mamos kepti sausainiai, kitiems – sutirštintu pienu pertepti tetos vafliai, o treti negali pamiršti puraus ir kreminio močiutės medaus torto!
Medaus tortas niekada nepraranda populiarumo. Vieni medaus tortą kepa tik išskirtinų švenčių proga, kiti įgudę gaminti ir šeimos nariams be ypatingos progos. Laiko skirti reikia, tačiau gardaus medaus torto gabalėlio niekas neatsisakys.
Vieniems pasiseka – jie tėvų ir senelių receptus turi nuo neatmenamų laikų ir pagal juos sėkmingai gamina. Kitiems tenka gerokai pavargti, kol pavyksta aptikti dulkėmis užneštą receptą. Taip nutiko ir Džesikai Dargužienei iš Kauno. Nuo vaikystės menanti didžiųjų švenčių atributą – medaus tortą, užtr...
Net jei nemėgsti saldumynų, tai nėra kliūtis juos gaminti. Tai paliudytų ir Monika Kubilienė iš Panevėžio rajono. Saldumynų valgyti nemėgstanti moteris jaučia didelį malonumą galvodama, kokiais keksiukais nustebinti vaikus, ar kokiu desertu pradžiuginti koleges Respublikinėje Panevėžio ligoninėje, k...
Be meduolinių sausainių jau daugelis neįsivaizduoja šventinio Kalėdų laukimo. Jie populiarūs visoje Europoje, ypač šiaurės šalyse – nuo „brunkager“ Danijoje, „pepparkakor“ Švedijoje iki „lebkuchen“ Vokietijoje. Lietuvoje meduoliniai kepiniai taip pat užima svarbią vietą, tačiau mūsuose kur kas popul...
Gardutėlis minkštas medaus tortas yra tikras smaližių rojus. Manote, kad tokį tortą pasigaminti ne visada labai paprasta? Virtuvės mitų griovėjas Alfas triuškina šį mitą ir sako – šį medaus tortą, kuris tinka tiek šventėms, tiek norint prasiskaidrinti paprastą dieną, galima pasigaminti lengvai, grei...
Šį tortą mano močiutė ruošė begalę kartų – ir vestuvėms, ir gimtadieniams ir kitomis ypatingomis progomis. Taigi mudu tikimės, kad šis receptas atneš šventę ir į jūsų namus. Šimtus kartus išbandytas ir daugiau nei 30 metų tobulintas receptas tiesiog negali apvilti.
Minkštas medaus pyragas su graikiniais riešutais tinka bet kokiai progai ar šventei, o gal tiesiog paprastam, bet taip laukiamam savaitgaliui praskaidrinti. Pažiūrėkite nufilmuotą receptą ir išbandykite patys!
Tegul švenčių stalai lūžta nuo saldumynų – keliančių nostalgiją, bet apsaugančių nuo tuščių kalorijų (21)
Jei pagalvoję apie artėjančių žiemos švenčių skanumynus pirmiausia prisimenate imbierinius sausainius ir iš meduolių pastatytus gražiai dekoruotus namukus, esate jau naujosios kartos atstovas, ir tai nereiškia nieko blogo – svarbu šalia iš svetur atkeliavusių naujų tradicijų prisiminti ir senąsias. ...
„Jeigu aš paklausčiau – kas yra tas pats pats gardžiausias saldumynas, net neabejoju, kad 9 iš 10 lietuvių atsakytų – tai yra medaus tortas. Gražesnio ir skanesnio tikrai nėra“, – kaip visada garsiai kvatodamasi sako garsiausia ir mylimiausia Lietuvos kulinarė Beata Nicholson.
Šį kartą siūlome mūsų skaitytojos Indrės labai pamėgtą krekerių tortą. Ji teigia, kad toks skanėstas labai tinka karštoms vasaros dienoms, nes yra gaivus ir lengvas. Ji net nenaudoja cukraus, nes jo užtenka iš sausainukų.
Siūlome pasigaminti ypatingą medaus tortą su varškės kremu.
Medaus tortas man visada primena vaikystę, kai paslapčia stebėdavau, kaip mama vieną po kito tepa biskvito lakštus. Net seilė varvėdavo matant tą medaus skanėstą. Dabar lygiai taip pat lyg vanagiukai aplink stalą sukiojaisi mano vaikai, gundomi nuostabaus pyrago aromato...
Nebrangus ir visada skanus tortas. Dėkojame skaitytojai Vilmai už receptą!