Sakoma, kaip pasitiksite Naujuosius metus, tokie jie ir bus. Jei norite, kad ateinantys metai nestokotų saldžių akimirkų, pasirūpinkite, kad ant šventinio stalo netrūktų išskirtinių desertų. Vieną jų – pagamintą pagal senovinį receptą – siūlome pasigaminti patiems namuose.
Medutis
10 straipsnių
Vieniems pasiseka – jie tėvų ir senelių receptus turi nuo neatmenamų laikų ir pagal juos sėkmingai gamina. Kitiems tenka gerokai pavargti, kol pavyksta aptikti dulkėmis užneštą receptą. Taip nutiko ir Džesikai Dargužienei iš Kauno. Nuo vaikystės menanti didžiųjų švenčių atributą – medaus tortą, užtr...
Precedento neturinčios „Šakočių kovos“: ragaudama kepinį iš Šiaulių Leščiauskaitė rado prie ko prikibti (1)
Lietuvoje šiais laikais darosi lengviau gauti kokį nors išmanių formų ir derinių desertą nei rasti seną gerą Napoleoną. Arba Skruzdėlyną. Tinginį. Medutį. Jaukių, sviestiškų bandelių.
Lietuvoje šiais laikais darosi lengviau gauti kokį nors išmanių formų ir derinių desertą nei rasti seną gerą Napoleoną. Arba Skruzdėlyną. Tinginį. Medutį. Jaukių, sviestiškų bandelių.
Net jei nemėgsti saldumynų, tai nėra kliūtis juos gaminti. Tai paliudytų ir Monika Kubilienė iš Panevėžio rajono. Saldumynų valgyti nemėgstanti moteris jaučia didelį malonumą galvodama, kokiais keksiukais nustebinti vaikus, ar kokiu desertu pradžiuginti koleges Respublikinėje Panevėžio ligoninėje, k...
Yra desertų, kurie sugeba magiškai nukelti atgal į vaikystę. Vienas tokių – medaus tortas, kurio receptūra metai iš metų nesikeičia, mat kam tobulinti tai, kas ir taip tobula. Gaminant medaus tortą svarbu tikslumas, susikaupimas ir kokybiškų ingredientų naudojimas, įsitikinusi „Vegetarian Cakes“ tin...
Šįkart – pasinerkime į diskusiją apie lietuviškus patiekalus ir virtuvę. Ar Lietuva turi nacionalinį desertą? Užsieniečiams galime pasigirti savo sūriais, duona ir bulvių patiekalais, o ką įvardijame kalbėdami apie desertus? Kokie Lietuvos istoriniai saldumynai?
Grupė „16 Hz“ savo gerbėjams pateikė netikėtą staigmeną – prieš tris dešimtmečius populiaraus „synthpop“ stiliaus dainą „Meile, lėk“.
Be meduolinių sausainių jau daugelis neįsivaizduoja šventinio Kalėdų laukimo. Jie populiarūs visoje Europoje, ypač šiaurės šalyse – nuo „brunkager“ Danijoje, „pepparkakor“ Švedijoje iki „lebkuchen“ Vokietijoje. Lietuvoje meduoliniai kepiniai taip pat užima svarbią vietą, tačiau mūsuose kur kas popul...
Ruošiant „Medutį“ pagal šį receptą jums nereikės kočioti papločių, nereikės želatinos ir jokių įmantrių ingredientų. Dabar keletas patarimų gaminant „Medutį“. Kremui rinkitės riebią grietinę, tuomet kremas bus turtingesnio skonio ir gerai sustings. Taip pat, nepadauginkite cukraus pudros kreme, nes ...