meksikietiška virtuvė

23 straipsnių

Kornelija Mykolaitytė

Vilniaus Naujamiesčio mikrorajone veikęs restoranas „Meksika“ užvėrė duris. Jo savininkė Aurelija Rakštytė „Delfi“ pasakojo, kad nelengvą sprendimą nulėmė nuovargis bei iššūkių keliančios aplinkybės maitinimo sektoriuje. „Sprendimas buvo labai sunkus. Dar negaliu net pravažiuoti pro tą gatvę, nes yr...

Modesta Meškė

Nors karantinas ir švelninamas, įtemptas laikas padarė savo – aštuonerius metus sėkmingai gyvavęs meksikietiškas restoranas „Sofa de Pancho“ Vilniuje užvėrė duris neribotam laikui. Tiesa, pasak šeimos restorano savininkų Dianos Puškoriūtės-Bartkuvienės ir Rimvydo Bartkaus, beveik visomis vasaromis s...

Urtė Mikelevičiūtė

„Nida – Meksikos veidrodis“, man sako visada besišypsanti „Sofa de Pancho“ restoranų Vilniuje, Nidoje ir meksikietiškos užkandinės „Pancho“ savininkė Diana Puškoriūtė. Su ja susitinkame būtent viename gražiausių Lietuvos kampelių – ypatingos auros mieste – Nidoje. Ten Diana su šeima gyvena jau antri...

Mano manymu, takai Lietuvoje – dar pakankamai neįvertintas patiekalas. Tai itin greitai ir paprastai paruošiamas užkandis-vakarienė, prie kurios virtuvėje užtrunkama visai nedaug laiko. Svarbiausia, kad takams galima rinktis mėgstamiausią mėsą, tiek maltą, tiek susmulkintą, virtą ar troškintą. Taip ...

Šie traškūs paplotėliai labai primena Lietuvoje gaminamą skruzdėlyną, tik skruzdėlynui pagaminti reikia daugiau laiko, kadangi kiekvienas lakštas išmirkomas saldžiame sirupe ir paplotėliai kepami žymiai mažesni. Buñuelos paplotėliams taip pat galima paruošti saldų sirupą, tačiau kiekvieno paplotėlio...

lithuanianintheusa.com

Troškinys, kuriam pagaminti reikia labai nedaug ir paprastų ingredientų. Šis troškinys išeina labai gardus, troškinti mėsos gabalėliai būna minkšti, o kopūstas mėsai suteikia sultingumo. Jei visgi vietoje jautienos norite naudoti kiaulieną, ji čia taip pat tiks kuo puikiausiai. Troškiniui galite nau...