Jaunas kaunietis Kazimieras Žilys tiesiogine prasme iš padebesų nusileido ant žemės. Svajojęs tapti pilotu dabar sukasi šeimos ūkyje. Jis turi tikslą viską sukonstruoti taip, kad jame galėtų dirbti vos vienas žmogus, o pats galėtų grįžti prie savo svajonės.
mėsos cechas
5 straipsnių
Pradėję nuo smulkaus šeimos verslo Aldona ir Giedrius Raliai Šakiuose šiandien turi 5 samdomus darbuotojus, o beveik pusę produkcijos eksportuoja į Angliją. Vis dėlto po „Brexit“ situacija kasdien blogėja – pačių lietuvių emigrantų ir jų perkamoji galia mažėja, o įsiskolinusių klientų skaičius auga.
Prieš metus per karantiną dviejų pusbrolių Tauragėje pradėtas smulkus verslas šiandien skaičiuoja keturias mėsos parduotuvėles, o penkta – jau pakeliui. Maža to, verslininkai ką tik atidarė ir savo mėsos gamybos cechą.
Gavę pranešimą iš Raseinių policijos komisariato apie vykdomą galimai nelegalią mėsos gaminių gamybą, Raseinių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai patikrino Trepinėlių kaime esantį negyvenamą ūkį.
Mėsos produktus perkant parduotuvėje pati svarbiausia data yra ne galiojimo terminas, o skerdimo diena, teigia „Maxima“ mėsos meistras Darius Lažauninkas. Pirkėjai visada gali jos paklausti.