Vienas iš karo ir ekonominės krizės padarinių – maisto trūkumas, apie kurį šių dienų kontekste pagalvoja ir dauguma lietuvių. Jau nuo pat seno mūsų tauta yra įpratusi konservuoti ir marinuoti įvairias daržoves, mėsą. Nors maisto kaupimas yra neatsiejama mūsų identiteto dalis, Kauno technologijos uni...
Mėsos konservai
4 straipsnių
Pastarosiomis dienomis ir pačiam tapo komiškai nejauku pirkti grikius, kuriuos mėgstu nepriklausomai nuo sezono, šalies politinio ir meteorologinio klimato, bei žinoma – nuo koronaviruso protrūkio.
Nepasiturintieji kovą sulauks tik dalies maisto produktų, numatytų išdalyti už Europos Sąjungos pagalbos fondo lėšas. Tai bus dėžutė kiaulienos konservų ir pakelis saldžių sausų pusryčių. Kitus produktus žadama išdalyti vėliau, nes tiekėjams netinkamai užpildžius dokumentus, parama vėluoja.
Tik tada, kai žvejui tenka rinktis masalą, atsiskleidžia tikroji jo išmonė. Žinoma, paprasčiausia būtų nueiti į žvejybos reikmenų parduotuvę ir paklausti, ant ko ir kas šiuo metu geriausiai kimba, tačiau tikrasis žvejybos žavesys – išmonė ir fantazija. Tiesa, kai kurie žvejų sugalvoti masalai geroka...