„Mamų virtuvės“ laidoje apsilankė mama, kuri skaičiuoja turinti jau trečią dešimtį vaikų, – Eglė Vaitkevičienė. Jos ir jos vyro Rimvydo namuose vietą randa dar augantys ir jau užaugę jų vaikai bei globotiniai. O kol pasakojo savo didžiulės šeimos istoriją, laidos viešnia taip pat parodė, kaip pagami...
mėsos kukuliai
13 straipsnių
Prasidėjo šiltasis metų sezonas. Daugumai šis laikotarpis asocijuojasi su buvimu gamtoje, maisto ruošimu grilyje bei smagiais pašnekesiais su mylimais žmonėmis. Maisto tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė – ne išimtis. Ji sako, kad sako, kad vasarą jai labiausiai praverčia greitai paruošia...
Saulei vis dažniau pasirodant, nejučia pradedame norėti ir daugiau tikrųjų pavasario šauklių – šviežių daržovių. Ką tik nuskinti šiųmečiai pomidorai, agurkai bei kopūstai jau subrendo lietuviškuose šiltnamiuose ir pradėjo savo kelionę į prekybos centrus. Iš šviežių daržovių galima gaminti ne tik sal...
Vargu ar Lietuvoje, kaip ir daugelyje kitų šalių, rastume namus, kuriuose nėra nė bent vieno šios parduotuvės gaminio – baldo ar interjero detalės. Pasauline tendencija tapęs verslas prasidėjo Didžiosios depresijos laikais, kuomet šeimai padėti išgyventi norėjęs penkiametis nusprendė pardavinėti deg...
Mėsos kukuliai dažnam asocijuojasi su jaukiais šeimos pietumis, todėl ne veltui šis patiekalas mėgstamas visame pasaulyje: Italijoje mėsos kukuliai patiekiami su makaronais, Švedijoje, kaip ir Lietuvoje, dažniausiai valgomi su bulvių koše, o Azijos šalyse – sojos padaže su ryžiais. Šis patiekalas ta...
Mėsos kukulius nesudėtinga ir nebrangu paruošti, skanu valgyti, o įvairiausių jo receptų – galybė.
Mėsos kukulius galima paruošti pačiais įvairiausiais būdais. Daug kas esame kepę mažus mėsos kukulius tiesiog keptuvėje, ar troškinę lengvame padaže, ar tiesiog virėme sumetę į sriubą. Bet ar esate mėsos kukulius troškinę barbekiu padaže? Su barbekiu padažu mėsos kukuliai išties įgauna visai kitą sk...
Italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco laidoje „Gardu gardu“ pagamino sriubą, kuri padės atgauti jėgas po visų švenčių, sušildys šaltais žiemos vakarais ir kaip juokauja pats šefas – netgi bus soti. Galbūt netikėta, bet šį kartą šefas pasiūlys azijietišką sriubos variantą, kur maišysis aštrumas, gai...
Populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė dalijasi kukulių receptu ir sako, kad ją žavi kukulių universalumas: „Gaminu juos įvairiomis formomis – su makaronais patiekiamus itališkus, azijietiškas jų variacijas, veganiškas versijas, pavyzdžiui, falafelius. Su ...
Mėsos kukuliai – šio patiekalo, kurį gamina jau kelis tūkstančius metų, variacijas galima sutikti bene kiekvienos pasaulio šalies virtuvėje.
Pasaulyje šalia įprastos bei vegetarinės mitybos populiarėja dar viena kryptis – fleksitarų. Jų mitybos pagrindas – daržovės ir augalinės kilmės produktai, nes jie mažiau teršia aplinką. Tačiau šios mitybos šalininkai retkarčiais mėgaujasi ir mėsa. Prie naujų tendencijų taikosi ir maisto gamintojai,...
Apie šį patiekalą galiu pasakyti viena – idealus pomidorų padažas su mėsos kukuliais. Ir visai negaila to sugaišto laiko virtuvėje, nes skonis pranoksta visus lūkesčius. Tiesiog labai skanu! Tad jeigu ieškote nepaprastai gardaus patiekalo vakarienei ir turite laiko sukiotis virtuvėje, būtinai išband...
Liūdna veganams Apulijoje, juokiasi italės Mara ir Marina, demonstruodamos, kaip pasigaminti tradicinių apulietiškų patiekalų. Jų pasiūlymas lietuviškai žiemai – mėsos kukuliukai, troškinti su raudonosiomis paprikomis. Šį patiekalą nesunku pasidaryti namuose.