mėsos patiekalai

248 straipsnių

Izabelė Bočkienė

Kūčios – ypatinga ir labai prasminga šventė. Dažniausiai šią dieną dauguma praleidžia su artimiausiais šeimos nariais, gamina dvylika patiekalų ir kantriai laukia vakaro, kuomet galės pasimėgauti skaniu maistu bei puikia draugija. Vis tik pernai metais prieš Kūčias kilo tikras ažiotažas. Žiniasklaid...

2024.12.23 19:29

Takai – meksikietiškos virtuvės simbolis, atspindintis šio krašto skonių, spalvų, tekstūrų įvairovę ir margumą. Meksikiečių teigimu, yra daugiau nei 20 tūkstančių takų receptų. Tokia takų receptų gausa tik įrodo, kad šis patiekalas – ne tik lengvai pagaminamas ir skanus, bet ir suteikiantis progą im...

2024.08.14 00:00

Virtus chinkalius žino visi kartvelų virtuvės gerbėjai, o štai keptų chinkalių receptu dalijasi virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks. Nuostabus patiekalas tikrai nepaliks abejingų. Mėgaukitės keptais chinkaliais tiek pietų ar vakarienės, tiek vakarėlių metu.

2024.08.06 07:12

Kai atsiranda pirmosios voveraitės, vienas geidžiamiausių patiekalų – padažas su voveraitėmis. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi receptu, kaip pasigaminti neabejotinai vieną skaniausių vasaros patiekalų. Padažą su voveraitėmis valgykite, kol šiltas.

2024.07.10 06:42

Nesvarbu, kaitina karštis ar pila lietus – patiekalai iš bulvių yra neatsiejami nuo lietuvių stalo. Paprastai bulves lietuviai valgo pietums ar vakarienei, tačiau, pavyzdžiui, Ispanijoje šios daržovės mėgstamos net ir pusryčiams. Šviežio derliaus bulvės pasižymi gerųjų savybių gausa. Daugiausiai nau...

2024.05.31 00:00