migdolai

235 straipsnių

Migdolas (lot. Prunus dulcis, sin. Prunus amygdalus, angl. Almond, vok. Mandel) – erškėtinių (Rosaceae) šeimos, slyvų (Prunus) genties medis. Natūraliai paplitęs Artimuosiuose Rytuose (Irane, Saudo Arabijoje, Levanto regione, pietų Turkijoje), o auginamas Viduržemio jūros regione, Pakistane, Kinijoje, JAV, Australijoje.

Nors iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad sudėtingas, iš tiesų – šį tortą pagaminti gana paprasta. Tereikia sumalti ingredientus pagrindui ir išplakti kremą. Ir viskas – paprasčiau nebūna. Veganiško torto be cukraus, be gliuteno skonis – dangiškas!

Moliūgų sriubos verta pasigaminti ne ik dėl jos aksominės tekstūros ir švelnaus skonio. Ši oranžinė daržovė savyje talpina daugybę vitaminų ir mineralų, kurių taip reikia sklandžiam įvairių organų darbui ir apsaugai nuo ligų. Patiekite moliūgų sriubą pabarstę skrudintomis migdolų drožlėmis.

Rikota be pieno produktų? Taip, tai tikrai įmanoma! Migdolų rikota gavosi puikios tekstūros ir labai skani. Gaminimas nėra sudėtingas, bet laiko rikotai tikrai reikia skirti.

Kūčia – ritualinis Kūčių patiekalas, be kurio nebuvo įsivaizduojamas šventinis stalas nė vienuose namuose. Tikėta, kad grūdai ir žirniai simbolizuoja skalsius metus, gerą derlių, medus atneš gerą sveikatą, riešutai suteiks pilnatvę, o spanguolės apsaugos nuo priešų.

Naminė granola – nes galima į ją sudėti, ko tik norisi. Beje, ji gali tapti ir puikia kalėdine dovana tam, kas vertina rankų darbą ir nuoširdumą, skonį ir sveikatą. Atvėsusią granolą supilkite į stiklainį ir užsukite.

Nuo pat vaikystės mums tėvai kartojo, kad reikia gerti pieną, jei norime užaugti stiprūs ir turėti tvirtus kaulus. Pienas tikrai aprūpina organizmą jam būtinu kalciu, ypač gerinančiu kaulų būklę. Nekyla abejonių, kad šio produkto teikiama nauda sveikatai didžiulė, tik ar tikrai nėra kitų, net geresn...