mišrainė

44 straipsnių

Mišrainė – šaltasis patiekalas, ruošiamas maišant įvairias susmulkintas daržoves su kitais maisto produktais ir užpilamas padažu.

Izabelė Bočkienė, Projektas „Šventės sugrįžta“

Kokios šventės be gausiomis vaišėmis nukrauto stalo ir tradicinių patiekalų, kuriuos dauguma valgydavo dar vaikystėje, o dabar su meile ruošia savo vaikams ir svečiams. Sočios, maistingos ir puikiai prie įvairių mėsos patiekalų derančios mišrainės – viena svarbiausių kalėdinio stalo puošmenų.

1 burokėlio 1 batato 1 morkos 1 apelsino 1 mėlynojo svogūno Kelių alyvuogių Ožkų sūrio Prieskoninių žolelių Padažui: 1 šaukšto medaus 1 šaukšto garstyčių Žiupsnelio malto kumino Žiupsnelio druskos Žiupsnelio juodųjų pipirų (pagal poreikį) Šlakelio citrinos sulčių Šlakelio alyvuogių aliejaus 1. Kubel...

Manau, kad šprotai dažnai yra nuvertinama žuvis. Visi garbina ančiuvius, deda į salotas, ant picų ir t.t. Bet juk su šprotais taip pat labai paprasta pagaminti greitą sumuštinį, mišrainę ar bet kokį kitą užkandį. Dažnai užmirštame, jog šprotai yra tikrai gardi maža žuvytė, kurią maisto gamyboje pana...