Ne vienerius metus užsienyje gyvenančios maisto tinklaraštininkės lietuvės kartoja: namų maistas niekur nedingo. Iš mamų, tetų, močiučių perimti patiekalai dažnai dedami ant stalo ir yra itin laukiami artimųjų, net jei kai kurie jų menkai beatmena Lietuvą. Šiandien dalijuosi užsieny esančių maisto t...
mišrainė
45 straipsnių

Mišrainė – šaltasis patiekalas, ruošiamas maišant įvairias susmulkintas daržoves su kitais maisto produktais ir užpilamas padažu.
Įvertino, iš ko padarytos prekybcentrių mišrainės: pasakė, kaip išsirinkti, kad išties būtų sveika (6)
Kai reikia greitai pavalgyti, bet nenori užkimšti skrandžio sumuštiniu, galvoji, kad prekybos centruose parduodama mišrainė bus puikus pasirinkimas. Kas ten gali būti nepalankaus sveikatai? Daržovės, gal truputį vištienos, krabų lazdelės ir šlakelis majonezo tikrai nepakenks. Bet panagrinėjus jų sud...
Perlinės kruopos – tai vienos populiariausių kruopų pasaulyje. Jos gaminamos iš pilno grūdo, nelukštentų miežių grūdų, todėl yra labai geras maistinių skaidulų ir kitų svarbių maistinių medžiagų šaltinis. Šios savybės leidžia ne tik pamaitinti organizmą kokybiškais angliavandeniais, bet ir apsisaugo...
Per jaukiausiomis metų šventėmis tituluojamas Kūčias ir Kalėdas dalijamasi ne tik šiluma ar dovanomis, bet ir maistu. Nors stalai neretai lūžta nuo gardžiausių patiekalų, retai susimąstoma, kokią įtaką gamtai ir gyvūnams daro mūsų šventiniai mitybos įpročiai. Dalijamės patarimais, kaip suplanuoti ap...
Mišrainės – lietuvių pamėgtas patiekalas, kuris nepraranda populiarumo, tačiau anot mitybos ekspertų, šios salotos gali būti ne tik skanios, bet ir sveikos. Svarbiausia yra atsižvelgti į naudojamus ingredientus, jų kiekį ir gaminimo būdą.
Baltoji mišrainė – vienas tų patiekalų, be kurio neįsivaizduojamas lietuvių šventinis stalas. Ne išimtis ir artėjančios Velykos. Visgi, nors dažniausiai gaminame pagal klasikinį baltosios mišrainės receptą, net ir su tokiais tradiciniais patiekalais galima laisvai eksperimentuoti: papildyti įmantres...
Nė vienas šventinis stalas neįsivaizduojamas be baltosios mišrainės. O jei tradicinis receptas pabodo, vos keli nauji ingredientai gali patiekalui suteikti naujų spalvų ir skonių.
Internete „Maisto mėgėja“ pasivadinusią Kristiną Naturjevienę seka daugiau nei 78 tūkst. žmonių. Karmėlavoje gyvenanti moteris pasakoja, kad maisto gaminimas jau seniai tapo jos pomėgiu, džiuginančiu ne tik ją, bet ir jos šeimą. Šįkart Kristina pasidalino burokėlių ir silkės mišrainės receptu.
Kokios šventės be gausiomis vaišėmis nukrauto stalo ir tradicinių patiekalų, kuriuos dauguma valgydavo dar vaikystėje, o dabar su meile ruošia savo vaikams ir svečiams. Sočios, maistingos ir puikiai prie įvairių mėsos patiekalų derančios mišrainės – viena svarbiausių kalėdinio stalo puošmenų.
Baltoji mišrainė – vienas labiausiai laukiamų patiekalų ant žiemos švenčių stalo. Retai kada apsieinama be šio gardumyno – mūsų šalyje dauguma verčiau atsisakytų gabalėlio torto, nei baltosios mišrainės. Dažna šeimininkė turi savo receptą, kuriuo vadovaujasi metai iš metų, tačiau juk kartais norisi ...
Šventėms artėjant vis dažniau susimąstome apie kalėdinį meniu. Tačiau yra tokių patiekalų, be kurių neįsivaizduojamas nė vienas šventinis stalas. Vienas jų – kalėdinių vaišių pažiba baltoji mišrainė.
Baltoji mišrainė vien Lietuvoje turi kelias, jei ne dešimtis, skirtingų variacijų, o kai kuriose užsienio šalyse šių salotų, dažnai vadinamų rusiškomis ar Olivjė, galite nė neatpažinti. Tačiau kad ir kokias salotas valgysite, originalaus recepto nei vienos jų neprimins, kadangi jis paprasčiausiai ne...
Tikriausiai ne kartą norėdami sutaupyti laiko, rinkotės parduotuvėje jau paruoštus patiekalus. Atrodytų, kuo gali skirtis, namuose gaminta mišrainė nuo pirktos prekybos vietose. „Alfas live“ laidoje atskleidė: kokių papildomų ingredientų galite rasti pirktoje mišrainėje? Ir kokių salotų nereikėtų ri...
Šiandien prie greitų patiekalų sąrašo prisijungia ir šis patiekalas iš Rumunijos. Jį galite valgyti kaip mišrainę, bet puikiai tinka ir kaip užtepėlė ant duonos.
Kuris lietuvis nemėgsta baltos mišrainės ir nededa jos ant stalo per kiekvienas šventes? Tačiau šį kartą idėjų moderatorius Alfas sako – ši baltosios mišrainės konkurentė taip pamalonins jūsų gomurius, kad apie kitas tiesiog pamiršite!
Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.
1 burokėlio 1 batato 1 morkos 1 apelsino 1 mėlynojo svogūno Kelių alyvuogių Ožkų sūrio Prieskoninių žolelių Padažui: 1 šaukšto medaus 1 šaukšto garstyčių Žiupsnelio malto kumino Žiupsnelio druskos Žiupsnelio juodųjų pipirų (pagal poreikį) Šlakelio citrinos sulčių Šlakelio alyvuogių aliejaus 1. Kubel...
Manau, kad šprotai dažnai yra nuvertinama žuvis. Visi garbina ančiuvius, deda į salotas, ant picų ir t.t. Bet juk su šprotais taip pat labai paprasta pagaminti greitą sumuštinį, mišrainę ar bet kokį kitą užkandį. Dažnai užmirštame, jog šprotai yra tikrai gardi maža žuvytė, kurią maisto gamyboje pana...
Močiutė iš Žemaitijos parodė, kurie patiekalai privalo puikuotis ant jūsų stalo Kūčių vakarą, jei laikotės tradicijų. Pasak jos, būtent šie penki yra privalomi.
Prieš keliolika metų, kai Seimą maitino kita įmonė, kurios patiekalus daugelis politikų kritikavo, o dabar ilgisi, parlamento restorane buvo tiekiama ši prabangiai atrodžiusi mišrainė.