Ruošiate Kūčių stalą ir dairotės, kokius patiekalus įtraukti į valgiaraštį? Kviečiu išsirinkti, išbandyti ir galbūt šiemet paragauti kitokių nei esate įpratę patiekalų.
Mišrainės
34 straipsnių
Keptos duonos ir krabų lazdelių mišrainė – soti ir gaivi. Jos gaminamos ir su daržovėmis. Keptos duonos ir krabų lazdelių mišrainę patiekite vos pagaminę.
Ar bandėte gaminti burokėlių salotas su silke? išbandykite – bus tikrai gardu! Labai tinka buroklėlių salotas paskaninti apelsinų ar citrinos žievele.
Tuno salotos yra turbūt antros pagal populiarumą žuvies salotos Kūčių vakarą. Lengvos, gaivios – tokios, kokia ir turi būti to vakaro vakarienė. Tuno salotoms užpilą galima gaminti patiems arba gardinti majonezo padažu.
Ar gali būti kas paprasčiau, nei pasigaminti krabų lazdelių mišrainė su obuoliais ir salierais. Vos po 5 minučių jau mėgausitės turtingo skonio patiekalu. Krabų lazdelių mišrainę su obuoliais ir salierais puoškite smulkintomis petražolėmis.
Grybų ir pupelių mišrainė – dar vienas receptas švenčių stalui paįvairinti. Tinka tiek marinuoti pievagrybiai, tiek kiti grybai. Grybų ir pupelių mišrainę pagardinkite pipirais ir druska.
Salotos su vištiena gali būti puikus patiekalas kalėdiniam stalui. Ir netgi tai gali būti atskiru patiekalu, jei kiekvienam patieksite atskirai. Patiekdami salotas su vištiena papuošti baziliko lapeliais.
Cezario salotos – klasika, kurie niekada neatsibosta. Ir čia vienas esminių dalykų – padažas. Pagaminkite padažą cezario salotoms ir mėgaukitės ne tik skaniu, bet ir sveiku patiekalu.
Šios salotos su pievagrybiais puikiai tiks ir pietums, ir šventiniam stalui. Lengvai pagaminama ir skanu.
Receptu dalijasi „Instagram“ paskyros „Mano vaikinas veganas“ autorė Arina.
Be šios mišrainės vargiai ar galėčiau įsivaizduoti bent vienas Kūčias ar Kalėdas. Tai tiesiog būtina mišrainė ant lietuviško, šventinio stalo. Būtent burokėlių, pupelių ir bulvių mišrainės variantų galima prigalvoti įvairiausių, pavyzdžiui, papildomai įdėti virtą morką, virtą kiaušinį, konservuotų ž...