Bet kurią akimirką dukrelės susilaukti galinti, dešimtis tūkstančių sekėjų socialiniuose tinkluose turinti mitybos specialistė Agnė Katinauskienė tikina į gimdymo namus vyksianti rami, nes rado patikimą būdą kaip padėti sau nugalėti baimę.
mitybos specialistė
152 straipsnių
Ir kas mūsų užaugome be rūgštynių sriubos, retoriškai klausia mitybos specialistė Vaida Kurpienė? Šių rūgščiu skoniu pasižyminčių žalumynų galima rasti tiek nuosavose lysvėse šalia namų, tiek pievose ar pamiškėse. Beje, tai vienas žmogaus organizmui naudingiausių augalų, kuriame gausu vitaminų ir mi...
Absoliuti dauguma to nežino – Vaida Kurpienė pasakė, kiek raugintų daržovių galima suvalgyti per dieną (2)
„Daržovės yra puikus skaidulų ir imunitetą stiprinančių medžiagų šaltinis. Jas reikia valgyti bent 2 kartus per dieną, idealu – per pietus ir vakarienei, kad sudarytų pusę ar daugiau lėkštės. Daržovės turi sezoniškumą, tad verta taikytis prie gamtos užduodamų taisyklių“, – sako dietistė, sveikos mit...
Norite sulieknėti arba išlaikyti dabartinį svorį? Tik atrodo, kad nevalgyti – jokių pastangų nereikalaujanti užduotis: kažko daryti juk nereikia – tereikia NEdaryti. Deja, būtinai užeina epizodų, kai apima nepaaiškinamas alkio jausmas, verčiantis prisišlamšti kaloringo, angliavandenių ir cukraus gau...
Šoktelėję termometro stulpeliai neišvengiamai lemia savijautos pokyčius. Vienas dažniausių klausimų – kaip maitintis, kad savijauta būtų kuo geresnė. Mitybos specialistė Lina Timinskaitė dalijasi patarimais, kurie karštymečiu padės jaustis geriau ir ragina nepamiršti, kad svarbiausia atsižvelgti ne ...
Mėsa ir bulvės – dažnas lietuvių pasirinkimas, tačiau nėra susimąstoma apie tai, kaip teisingai šiuos produktus paruošti, kad būtų sotu, bet ir kilogramai nesikauptų. Mitybos specialistė Gabija Žaromskytė dalijasi patarimais, kaip dažnai šiais produktais vertėtų maitintis, bei siūlo alternatyvą – pa...
10 priežasčių, kodėl turėtumėte atsisakyti protarpinio badavimo – mitybos specialistė pasakė, kam jis griežtai nerekomenduojamas (4)
Maisto technologė ir mitybos specialistė Raminta Bogušienė dalijasi naudinga ir svarbia informacija, kurią turite žinoti apie vis dar populiarų protarpinio badavimo mitybos režimą.
Maisto technologė ir mitybos specialistė Raminta Bogušienė dalinasi įžvalgomis, kuo skiriasi ir kas iš tiesų yra vertingiau ir sveikatai palankiau – sviestas, taukai, o galbūt populiarusis lydytas sviestas (ghee)?
Ar tikrai, kaip nurodo gamintojai, šiuose produktuose nėra konservantų – Vaida Kurpienė paaiškino, kur žmonės suklysta (1)
Parduotuvėje produktų etiketės mirga ne tik prekės pavadinimu, bet ir papildoma informacija, kuri, regis, sukurta ne tik pirkėjus informuoti, bet ir vilioti. Surinkau kelis gaminius, ant kurių etiketės „paradinės pusės“ pažymėta „Be konservantų“ („No preservatives“ – ang. k.). Paanalizuoti, ar tikra...
5 per dieną – tiek vaisių ir daržovių porcijų kasdien rekomenduoja suvartoti Pasaulio sveikatos organizacijos specialistai. Tačiau rekomendacijos su realia situacija, deja, vis dar smarkiai prasilenkia. Tad kaip į savo racioną įtraukti daugiau vaisių ir daržovių? Kaip suvartoti didesnį jų kiekį, nei...
8 fantastiški maisto produktai, galintys suteikti organizmui taip trūkstamo vitamino D, – užkirskite kelią vėžiui ir depresijai (1)
Mitybos specialistė pasidalijo savo mėgstamiausiais būdais, kaip gauti kasdienę saulės vitamino dozę – be pačios saulės!
Daugelyje šalių bananai laikomi vienais iš vertingiausių ir prieinamiausių maisto produktų. Šie vaisiai dar ir skanūs, be to, jų nereikia specialiai ruošti, todėl jie tinka vietoj užkandžių. Interneto platybėse randama įvairiausios informacijos apie bananus, net primygtinas rekomendacijas suvalgyti ...
Tam tikrų produktų netoleruojantys arba papildomų kilogramų norintys atsikratyti žmonės dažnai susiaurina savo mitybos racioną iš jo išbraukdami įvairius patiekalus ir desertus. Drastiškai atsisakius tam tikrų produktų ir pakeitus mitybos įpročius gali išsivystyti netinkamas santykis su maistu ir su...
Pastaraisiais metais kaip niekad išpopuliarėję žygiai – tiek vaikų, tiek suaugusiųjų mėgstama pramoga gamtoje. Dažnas ne tik žygiuoja miško takais, bet ir mėgsta stabtelti poilsio vietoje, pasimėgauti ramybe, atsigaivinti ir pasistiprinti užkandžiais.
Suknelių dieta – uždaroje feisbuko grupėje vykstanti akcija, kurios metu specialistai dalinasi patarimais kaip labiau pamilti save, kaip save puošti. Kiekvieną savaitę grupėje vyksta ir „live“ transliacija, kurios metu savo sričių specialistai pasakoja apie mitybą, stilių, kūno tipus ir kitus moters...
Normalizuoti kūno svorį be priedermės paklusti dietologų diktatūrai gali padėti tam tikri veiksmingi įpročiai, kuriuos tikina išsiugdę niekada jokių dietų nesilaikę, bet sulieknėti sugebėję žmonės.
Lietuvių pamėgtą mišrainę vadina tikra kalorijų bomba: ingredientai, kurių geriau vengti, arba dėti mažiau (123)
Velykų metą stalus nuklos ne tik įvairiaspalviai margučiai, bet ir tradiciniai lietuviški patiekalai. Vieni iš labiausiai pamėgtų – balta ir krabų mišrainės. Deja, sveikos mitybos specialistai į šiuos patiekalus žiūri suraukę antakius. Kokią įtaką mūsų kūnui daro šie patiekalai ir ką būtų galima pak...
DELFI Maistas apsilankė biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė bei mitybos specialistė Sandrija Čapkauskienė ir aptarė mūsų virtuvėje dažniausiai naudojamus aliejus – kurie naudingi ir reikalingi, o kurie žalingi mūsų organizmui.
Svoris kris savaime: atsikratė 40 kg ir laikėsi tik šios taisyklės – svoris tirps, rezultatas garantuotas (77)
Atsikratyti svorio galima ir valgant, tačiau reikia žinoti kelias nesudėtingas taisykles, pvz., susirasti palaikymo komandą, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Puikiausias to įrodymas – laidos svečias Aurimas, kuris...
Silkė, balta mišrainė, mandarinai – artėjančių švenčių stalo klasika. Skaičiuojama, kad šioms ir kitoms šventinėms vaišėms dauguma lietuvių atseikėja nuo 51 iki 100 eurų. Vis dėlto, ne visi šventinio apsipirkimo įpročiai, kuriuos stebi prekybininkai, patinka mitybos specialistams. O kaip jų akimis t...