Sūrį daugelis mėgsta, tuo pačiu ir prisibijo – dėl, manoma, didoko kaloringumo. Iš tiesų ne visos sūrio rūšys pavojingos liemens ar klubų apimčiai – teigia tyrėjai. Iš jų minimų net aštuonių sūrio rūšių, įvairiais aspektais naudingų sveikatai, ras ką pasirinkti ir norintys sulieknėti.
mocarela
38 straipsnių
Mocarela (it. Mozzarella) – šviežių sūrių rūšis, gaminama pietų Italijoje. Šio sūrio gamybai naudojamas sukimo ir pjaustymo metodas.
Šitaip paruošta pita su pesto padažu ir kumpiu puikiai tiks įsidėti į iškylos krepšį. Užkandis itin sotus ir maistingas. Pitą su pesto padažu ir kumpiu galima paruošti ir į pietų dėžutę.
Jeigu norite greito, maistingo ir labai skanaus patiekalo – gaminkite krevečių salotas su avokadu. Jas paruošti galima vos per 10 minučių, be to, jos itin skanu valgyti su žalumynais, daržovėmis ir vaisiais. Gaivios krevečių salotos su avokadu – puikus patiekalas tiek vėsią, tiek karštą dieną.
Chačiapuri – tiesiog kartvelų virtuvės legenda. Minkštas kelių sūrių patiekalas tiesiog tirpsta burnoje ir negali palikti abejingų. Kadangi Gruzija toli, pabandykite chačiapurį pasigaminti namuose.
Jeigu norite greito, maistingo ir labai skanaus patiekalo – gaminkite gaivias salotas su krevetėmis. Jas paruošti galima vos per 10 minučių, be to, jos itin skanu valgyti su mėgstamais žalumynais, daržovėmis ir vaisiais. Gaivios salotos su krevetėmis ir avokadais – puikus pasirinkimas tiek pusryčiam...
Jei dar nebandėte, būtinai pasigaminkite ir paragaukite mocarela ir šparaginėmis pupelėmis užkeptų aštrių baklažanų. Skonis – fantastiškas. Be to, mocarela ir šparaginėmis pupelėmis užkepti aštrūs baklažanai – labai sveika.
Išalkusiems ir neturintiems laiko ilgam patiekalo ruošimui rekomenduojame dešrainį su sūrio padažu. Jo gardumo paslaptis – naminis sūrio padažas. Dešrainį su sūrio padažu pagardinkite česnakų laiškais ir pipirais.
Po pavadinimu „Caprese“ salotos slepiasi visiems žinomos pomidorų ir mocarelos salotos. Paruošiamos itin paprastai ir niekada neatsibostančios. „Caprese“ salotas valgykite iškart.
Jei esate tikri sūrio mėgėjai, pasakoti, ką galima pasigaminti iš skirtingų šviežio sūrio rūšių, tikriausiai nebūtina. O kaip sumaniai panaudoti nuo šviežio sūrio likusį sūrimą, girdėjęs tikrai ne kiekvienas – skysčiai, kuriuos įprastai tiesiog išpilame, gali tapti vertingu ingredientu jūsų kulinari...
Be kokio Italijos produkto šiandien nebegali gyventi Paryžius, Londonas, Tokijas, Niujorkas? Kaip manote? Be buivolių pieno mocarelos. Pastebėjau, kad ir Vilnius be buivolių pieno sūrio savo virtuvės jau neįsivaizduoja... Puiku. Pasiaiškinkime.
Norite būti kulinariškai madingi? Tuoj atskleisiu jums kelias paslaptis. Lengvai tapsite grilinimo žvaig[dėmis pasigaminę šių triušienos dešrelių salotų su tįstančia mocarela. O jei negalite keliauti, į Rytus jus nuneš kvapnioji šakšuka. Susitikime kiekvieną pirmadienį ir trečiadienį laidoje „Alfas ...