mocarela

38 straipsnių

Mocarela (it. Mozzarella) – šviežių sūrių rūšis, gaminama pietų Italijoje. Šio sūrio gamybai naudojamas sukimo ir pjaustymo metodas.

Eglė Gabrilavičiūtė

Sūrį daugelis mėgsta, tuo pačiu ir prisibijo – dėl, manoma, didoko kaloringumo. Iš tiesų ne visos sūrio rūšys pavojingos liemens ar klubų apimčiai – teigia tyrėjai. Iš jų minimų net aštuonių sūrio rūšių, įvairiais aspektais naudingų sveikatai, ras ką pasirinkti ir norintys sulieknėti.

2024.09.18 06:00

Jeigu norite greito, maistingo ir labai skanaus patiekalo – gaminkite gaivias salotas su krevetėmis. Jas paruošti galima vos per 10 minučių, be to, jos itin skanu valgyti su mėgstamais žalumynais, daržovėmis ir vaisiais. Gaivios salotos su krevetėmis ir avokadais – puikus pasirinkimas tiek pusryčiam...

2023.12.19 00:00

Išalkusiems ir neturintiems laiko ilgam patiekalo ruošimui rekomenduojame dešrainį su sūrio padažu. Jo gardumo paslaptis – naminis sūrio padažas. Dešrainį su sūrio padažu pagardinkite česnakų laiškais ir pipirais.

2023.07.17 00:00

Jei esate tikri sūrio mėgėjai, pasakoti, ką galima pasigaminti iš skirtingų šviežio sūrio rūšių, tikriausiai nebūtina. O kaip sumaniai panaudoti nuo šviežio sūrio likusį sūrimą, girdėjęs tikrai ne kiekvienas – skysčiai, kuriuos įprastai tiesiog išpilame, gali tapti vertingu ingredientu jūsų kulinari...

2023.05.29 11:55