Rudeninis ir puikiai šventėms tiksiantis moliūgų pyragas. Tinka patiekti su augaliniais ledais ar kokosų grietinėle, bet taip pat skanu mėgautis ir be priedų. Moliūgų pyragas kepamas 25 cm skersmens apvalioje kepimo formoje, kurios gylis 2 cm, bet galima pritaikyti ir kitokioms.
moliūgų pyragas
8 straipsnių
Moliūgų pyragas – tikras gardėsis. Gamybos procesas greitas ir jau pyragas kaitinasi orkaitėje. O jau po valandos galima mėgautis kvapniu, minkštu ir drėgnu moliūgų pyragu.
Per jaukiausiomis metų šventėmis tituluojamas Kūčias ir Kalėdas dalijamasi ne tik šiluma ar dovanomis, bet ir maistu. Nors stalai neretai lūžta nuo gardžiausių patiekalų, retai susimąstoma, kokią įtaką gamtai ir gyvūnams daro mūsų šventiniai mitybos įpročiai. Dalijamės patarimais, kaip suplanuoti ap...
Rudenį pilni daržai moliūgų, tačiau dažnai nežinoma, ką iš jų skanaus ir vertingo būtų galima pasigaminti. Dažnas gamina moliūgų sriubą, bet pripažinkime, kad iš šalies atrodantis paprastas sriubos virimo būdas pavyksta ne kiekvienam. Kaip geriausia juos būtų apdoroti, kad ši daržovė neprarastų naud...
Padėkos diena: kalakutas su obuoliais, kepta antis su apelsinais ir medumi, moliūgų pyragas ir šparaginių pupelių apkepas (36)
Nors Padėkos diena labiausiai švenčiama Jungtinėse Amerikos Valstijose bei Kanadoje, tačiau ją ketvirtąjį lapkričio ketvirtadienį vis dažniau pamini ir kai kurios Europos šalys. Šios šventės ištakos Europoje siekia dar ankstesnius amžius, kuomet aukojimais, maldomis ar kitomis apeigomis buvo dėkojam...
Net ir tradicinis obuolių pyragas gali būti pagamintas bent šiek tiek sveikiau, o sąžinė, valgant jau ne pirmą jo gabalėlį, – ramesnė. DELFI atsiųstame pranešime prekybos tinklo „Iki“ kepyklų vadovės Nijolia Juchnevič tikina, kad daugiausia komplimentų susilauks natūralūs bei mamos kepinius primenan...
„O mano rytas prasideda taip. Vadinasi, diena bus gera! Vakar turėjome svečių. O kas geriau paskanaus ir įvertins naująjį pirmą kartą keptą pyragą, jei ne draugai“, – savo naujausiu pyrago receptu dalinosi „5 braškių“ skaitytoja Živilė Ralytė-Jakubauskė.
Dešimtoje kulinarinės rubrikos dalyje restorano „La Storia" vyriausiasis virėjas Arūnas Jonaitis pademonstruos, kaip pagaminti moliūgų pyragą su sūriu. Tai bus puikus kalėdinis akcentas ant jūsų šventinio stalo.