Egzotiškai kvepianti moliūgų sriuba ne tik kvapais nustebins visus ragautojus, bet padės nuo peršalimo šį permainingą laikotarpį. Moliūgų sriubą laikykite šaldytuve iki 4 parų.
moliūgų sriuba
22 straipsnių
Moliūgų sriubos verta pasigaminti ne ik dėl jos aksominės tekstūros ir švelnaus skonio. Ši oranžinė daržovė savyje talpina daugybę vitaminų ir mineralų, kurių taip reikia sklandžiam įvairių organų darbui ir apsaugai nuo ligų. Patiekite moliūgų sriubą pabarstę skrudintomis migdolų drožlėmis.
Kremine moliūgų sriuba – tikras rudens skanėstas. Šilkinė, švelni ir labai kvapni – ji gali tapti gardžiausiais pietumis. Beje, kreminę moliūgų sriubą labai mėgsta vaikai.
Ši moliūgų sriuba su švelniu kokoso prieskoniu puikiai šildo. Iš visų virtų moliūgo sriubų ši kol kas patiko labiausiai.
Nežinote, kur panaudoti moliūgą? Alfas atskleis, kaip iš jo pagaminti gardžią sriubą, kurios neatsisakys nė vienas. ½ vidutinio kalafioro 1 vidutinio sviestinio moliūgo 3–4 vidutinių morkų 2 vidutinių svogūnų 3–4 skiltelių česnako 1 šakelės rozmarino 1 šakelės čiobrelio 2–3 šaukštų rapsų ir kanapių ...
Atvėsę orai primena, kad turime stiprinti organizmą, o tai padaryti padeda visavertė mityba. Puikus sprendimas – lengvai pagaminami patiekalai, pagardinti imbieru. Kaip prieskonis itin vertinamas imbieras suteikia išskirtinio skonio, tačiau verta prisiminti, kad šis šakniavaisis suteikia daug naudos...
Rudenį pilni daržai moliūgų, tačiau dažnai nežinoma, ką iš jų skanaus ir vertingo būtų galima pasigaminti. Dažnas gamina moliūgų sriubą, bet pripažinkime, kad iš šalies atrodantis paprastas sriubos virimo būdas pavyksta ne kiekvienam. Kaip geriausia juos būtų apdoroti, kad ši daržovė neprarastų naud...
Ruduo – moliūgų metas. Tad verta išmėginti labai gardžią moliūgų sriubą. Sriuba labai gardi ir maistinga.
Lengvai paruošite itin skanią kreminę moliūgų sriubą ir jums tik reikės keturių ingredientų.
1 svogūno 1 nuvalyto sviestinio moliūgo 100 g kreminio tepamo ožkų sūrio Daržovių arba vištienos sultinio Šlakelio alyvuogių aliejaus
Kreminė moliūgų sriuba yra tai, be ko neįsivaizduojame šaltojo sezono. Kepame moliūgų pyragus, bandeles, apkepus, dedame juos į troškinius. O ar kada bandėte moliūgą tiesiog iškepti ir patiekti kartu su padažu?
Kreminė moliūgų sriuba yra tai, be ko neįsivaizduojame šaltojo sezono. Kepame moliūgų pyragus, bandeles, apkepus, dedame juos į troškinius. O ar kada bandėte moliūgą tiesiog iškepti ir patiekti kartu su padažu?
Šiandien noriu papasakoti apie vietą, kuri savo duris lankytojams atvėrė palyginti neseniai. O man aplankyti tokias naujienas labai patinka ir dėl jų netgi galėtų atsirasti atskira rubrika, nes tikriausiai kiekvieną savaitę Vilniuje ir ne tik yra atidaroma (ir, deja, uždaroma) kokia nors nauja maiti...
Ruduo – tinkamiausias metas įvairioms sriuboms, o moliūgų sriubą galima drąsiai vadinti šio sezono klasika. Jei iki šiol neturite firminio savo moliūgų sriubos recepto – kviečiame tokį rasti mūsų sudarytame ilgiausiame itin gardžių ir originalių receptų sąraše.
Moliūgas ir bulvė – rudens daržovių karalius ir karalienė, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako Beata Nicholson. Šį rudenį ji rekomenduoja pasigaminti net du moliūgų sriubos variantus. Vienas, kuriame vos keli produktai, labai patiks vaikams, o kitas, įkvėptas Azijos virtuvės, patiks aštrau...
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.
Rašyti apie maisto gaminimą ir dalintis receptais dabar taip populiaru, kaip feisbuke talpinti meilės prisipažinimus savo žmonai ar draugei: „Aš niekada to nedariau iki šiol, tačiau daugiau negaliu tylėti. Tu tokia nuostabi, nepakartojama ir stebinanti kas kartą.“ Banalu, bet tikra ir nuoširdu. Kaip...
Dabar pats šviežių moliūgų sezonas. Su šiomis daržovėmis galima pagaminti daug skirtingų patiekalų, bet pats populiariausias – moliūgų sriuba. Moliūgų sriubų yra pačių įvairiausių, todėl nenorėdami, kad pabostų virti vis pagal tą patį receptą, išbandykite kažką naujo.
Garsusis britų kulinaras Jamie Oliveris tikina, kad „skaniausias“ būdas sušilti – pasigardžiuojant suvalgyti tirštos ir kvapnios moliūgų sriubos su traškiu duonos skrebučiu. Jo recepte – visa puokštė ryškių prieskonių ir sūrio. Daug sūrio.