Receptu ir patarimais, kaip iškepti legendinę „Pavlovą“, dalijasi maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė. Patyrusi maisto kūrėja patars ir tai, kur dėti nepanaudotus kiaušinių trynius. „Pavlova“ – nuostabus desertas šventėms.
morengas
6 straipsnių
Tobulas desertas, kuriam tereikia 3 ingredientų, tai – morengas su šokoladu. Šie pyragaičiai tokie gardūs, kad gamybos proceso paprastumas nustebins kiekvieną. Morengus su šokoladu ragaukite tik visiškai atvėsusius.
Konditerijos šefas Ali Gadžijevas laidoje „Gardu Gardu“ pagamino desertą su itališku prieskoniu – citrininį pyragą su itališku morengu. Pasak virtuvės šefo, šie skoniai fantastiškai dera tarpusavyje, dėl to jų derinys jau yra tapęs klasika.
Oriniam pyragui „Pavlova“ su uogomis atsispirti tiesiog neįmanoma. Tai – vienas gardžiausių vasaros desertų. Jis gaminamas iš itin lengvų ir trapių morengų su traškia plutele ir minkštu, zefyrus primenančiu vidumi. Jų saldumas gerai dera su rūgščiomis sezono uogomis ir šiek tiek salstelėjusia plakta...
Konditerijos virtuozas Ali Gadžijevas laidoje „Gardu Gardu“ nustebino pagaminęs desertą iš nedidelio kiekio ingredientų, tačiau sužavėjo galutiniu rezultatu. Šį kartą jis supažindino su šveicarišku morengu ir pagamino elegantišką morengo desertą su plakta grietinėle bei šviežiomis uogomis.