Naminę duoną jau 9 metus kepanti panevėžietė Sandra Puluikienė teigia, kad duona negali nepavykti, jei ji gaminama iš kokybiškų produktų, o svarbiausias ingredientas naminei duonai yra meilė. „Duoną kepti reikia bent kas 3 savaites, kad raugas išliktų „gyvas“. Bet aš kepu dažniau – tai priklauso nuo...
naminė duona
10 straipsnių
Duona – kepinys iš ruginių, kvietinių, kvietruginių miltų arba jų mišinių ir (arba) kitų grūdų produktų tešlos, kuri maišoma, formuojama, purinama ir kildinama mielėmis ir pieno rūgšties bakterijomis, o jos ruošinys kepamas.
Lietuviai grįžta prie tradicijų ir duoną vis dažniau kepa namuose, tačiau kyla klausimas, kaip pasiekti tobulo rezultato. Ekspertai dalijasi kulinarinėmis idėjomis, kurios įkvėps savo virtuvėje pasigaminti gardžią ir kvapnią naminę duoną.
Po vasaros daugelis džiaugiasi gausiu cukinijų derliumi. Cukinijos puikios tuo, kad tinka tiek į saldžius, tiek į sūrius patiekalus.
Galite pagalvoti, kad ši duona kieta ir tinkama tik užkandžiui, bet aš griežtai paprieštaraučiau! Ji išlieka minkšta visas 3 dienas, o per tiek ją tikrai sudorosite.
Ši duonelė soti ir gausi maistinių skaidulų. Viso kepalėlio vienam žmogui užteks visai savaitei, jei ne ilgiau. Man patinka savijauta suvalgius riekę šios duonos. Nesijaučiu išsipūtusi ir užturbinta cukraus (kaip po įprastų miltų duonos). Šią duonelę tikrai verta pabandyti išsikepti ir, žinoma, para...
Tinklaraštininkė Ieva Šidlaitė, neseniai išleidusi savo knygą „Natūralus rauginimas“, prisipažįsta, kad duoną parduotuvėje perka tik vieną kartą metuose, o tuo metu rinkdamasi jaučiasi kaip tikra „kosmonautė“, mat jos namuose įprasta valgyti tik jos pačios iškeptą naminę duoną. Kepti duoną ji mokėsi...
Startuoja naujas DELFI TV laidų ciklas „Kalnapilio skonio kelionės“. Kviesime žiūrovus artimiau susipažinti su alaus kultūra ir išsklaidysime ne vieną įsišaknijusį mitą. Išskirtinė kelionė po alaus skonių pasaulį prasideda nuo Lietuvos, tačiau jau visai netrukus pradėsime žygį po visą pasaulį – nuo ...
Jeigu jau gali iškepti duoną, esi namų šeimininkė Nr.1! Kai pamėginsi, suprasi, kad tai paprasčiau nei kepti medaus tortą ar obuolių pyragą.
Kas gali būti gardžiau už dar šiltą kvepiančios naminės duonos riekę? Jeigu dar nebandėte kepti namuose, siūlome išmėginti tris receptukus.