naminė duona

10 straipsnių

Duona – kepinys iš ruginių, kvietinių, kvietruginių miltų arba jų mišinių ir (arba) kitų grūdų produktų tešlos, kuri maišoma, formuojama, purinama ir kildinama mielėmis ir pieno rūgšties bakterijomis, o jos ruošinys kepamas.

Toma Dvelytė, dietistė

Ši duonelė soti ir gausi maistinių skaidulų. Viso kepalėlio vienam žmogui užteks visai savaitei, jei ne ilgiau. Man patinka savijauta suvalgius riekę šios duonos. Nesijaučiu išsipūtusi ir užturbinta cukraus (kaip po įprastų miltų duonos). Šią duonelę tikrai verta pabandyti išsikepti ir, žinoma, para...

Toma Miknevičienė, Modesta Meškė

Tinklaraštininkė Ieva Šidlaitė, neseniai išleidusi savo knygą „Natūralus rauginimas“, prisipažįsta, kad duoną parduotuvėje perka tik vieną kartą metuose, o tuo metu rinkdamasi jaučiasi kaip tikra „kosmonautė“, mat jos namuose įprasta valgyti tik jos pačios iškeptą naminę duoną. Kepti duoną ji mokėsi...

Kalnapilis

Startuoja naujas DELFI TV laidų ciklas „Kalnapilio skonio kelionės“. Kviesime žiūrovus artimiau susipažinti su alaus kultūra ir išsklaidysime ne vieną įsišaknijusį mitą. Išskirtinė kelionė po alaus skonių pasaulį prasideda nuo Lietuvos, tačiau jau visai netrukus pradėsime žygį po visą pasaulį – nuo ...