Jei iškylausite ar terasoje ruošite grilį, pasigaminkite brusketų su keptais persikais ir kumpiu. Gurmaniškas užkandis. Brusketos su keptais persikais ir kumpiu nepalieka abejingų.
nektarinai
14 straipsnių
Šiltuoju metų sezonu į savo kasdienį maisto racioną norisi įtraukti kuo daugiau įvairių daržovių bei vaisių. Ir nors šis pavasaris kiek „vėluoja“, jį pabandyti prisišaukti galima išbandant įvairius receptus su šviežiomis sodo ir daržo gėrybėmis.
Atėjus vasarai, sunkius ir kaloringus užkandžius norisi keisti lengvais ir gaivinančiais vaisiais. Vienas obuolys visas ligas išvaikys – sako lietuvių patarlė, tačiau šiltuoju metų laiku kasdienį mitybos racioną verta praturtinti ir supervaisiais tituluojamais persikais bei nektarinais.
Šie supervaisiai daugelį nustebins: padeda kontroliuoti svorį, kraujospūdį, stabdo senatvinius procesus (5)
Daugelis žinome, kad vaisiai privalo mūsų lėkštėse atsirasti kasdien. PSO rekomenduoja kasdien suvalgyti maždaug 2–3 porcijas vaisių. Regis nėra labai daug, tačiau retam pavyksta šį kiekį pasiekti. Pavasaris toks metas, kai šviežių vaisių, uogų labai norime, tačiau iki savo derliaus reikės luktelėti...
Parduotuvių lentynose jau pasirodęs šviežias persikų ir nektarinų derlius iš saulėtosios Ispanijos rodo viena – vasara jau visai netrukus prasidės. Tačiau šiuos vasaros šauklius lietuviai mėgsta ne tik dėl žiemos sezono metu pasiilgto šviežio sultingo skonio.
Slyvos, abrikosai, persikai, nektarinai ir trešnės: 5 skanūs vasariški desertai su šiais vaisiais (6)
Kiekviena vasara mus apdovanoja spalvotomis gėrybėmis – kaulavaisiais, kuriuos dažnas valgo tiek vienus, tiek gardina įvairius kepinius ar desertus. Vyšnios, trešnės, slyvos, persikai, abrikosai ar nektarinai – spalvingas kaulavaisių pasaulis stebina savo spalvomis, skoniais ir formomis. Prekybos ti...
Atšilus orams norisi kuo dažniau būti gamtoje, o buvimas gamtoje neatsiejamas nuo iškylų bei grilio. Nors dažniausiai esame pripratę ant grilio kepti kepsnius, šašlykus ar kitus mėsos gaminius, nepamirškime ir skanių daržovių receptų. Maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas dalinasi receptais, kuri...
Traški tešla, burnoje tirpstantys obuoliai ir (kiek netikėta!) nektarinai. Šie egzotiški vaisiai mūsų lentynose dažniausiai būna itin brangūs, tačiau tik ne dabar. Vasaros antrojoje pusėje jie atpinga iki 3 litų, yra itin sultingi ir skanūs, tad tiesiog nuodėmė jų nepanaudoti skanių pyragų kepime.
Blizgantys ir gražiai prisirpę vaisiai parduotuvių lentynose gali slėpti staigmenų. Su tokia bėda susidūrė kauniečių šeima, pirkusi indelį nektarinų „Maximos“ parduotuvėje. Parsinešę pirkinį namo ir pradėję vaisius plauti kriauklėje jie nustėro – iš praskelto nektarino išropojo keisti padarai. Kauni...
Daivos Vaišnorienės receptas.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) gauna vartotojų skundų dėl persikų ir nektarinų kokybės – vartotojai nepatenkinti parduodamais kietais ir neprinokusiais vaisiais.