Paskutinėmis vasaros dienomis tinklaraštininkė ir knygų autorė Nida Degutienė gausiam ištikimų sekėjų ratui pristatė savo naują kulinarinę knygą – „Nidos Receptai: 10 metų drauge“. Jau tapo tradicija, kad visas savo naujas knygas Nida pristato drauge su bičiuliu ir televizijos laidų vedėju Ryčiu Zem...
Nida Degutienė
18 straipsnių
Vanilinis greitkepis, kiaušpyragis ar vaisiukas mišriukas: viskas apie kulinarinių terminų lietuvinimą (8)
Gana dažnai tenka rašyti straipsnius kulinarine tematika. Kaskart prieš išvysdami dienos šviesą, visi tekstai privalo pereiti griežtus kalbos redaktorių filtrus. Tačiau skaitydama pataisytus tekstus, deja, kartais turiu griebtis žodyno, kad suprasčiau kai kurių sulietuvintų terminų esmę…
Nuo seno laikomasi papročio, kad ant Kūčių stalo turi nugulti 12 patiekalų. Artėjant šventėms, turbūt dažnas susimąsto: o kokius patiekalus paruošti šiemet? Apie tai pagalvojo ir DELFI žurnalistas Arnas Mazėtis, iki švenčių ketinantis atrasti 12 unikalių receptų, galinčių tapti šventinio stalo pasid...
Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu: Pasaulinės maisto dienos proga – žinomų tinklaraštininkių receptai (4)
Pasaulinė maisto diena antradienį minima daugiau nei 150 pasaulio šalių. Vienose šalyse jos tikslas – kovoti su badu, kitose – su prasta mityba ar išmetamo maisto kiekiu. Atsižvelgdamas į šalies gyventojų aktualijas – norą maistui išleisti mažiau – prekybos tinklas „Maxima“ savo atsiųstame pranešime...
Tarp lietuviškos ir žydiškos virtuvės panašumų yra labai daug, izraeliečiai, ypač turintys litvakiškų šaknų, Lietuvoje gali pasijausti taip, tarsi žydiškos šventės čia minimos visus metus. Taip sako knygos „Izraelio skoniai. Šventės ir kasdiena“ autorė Nida Degutienė. „Daugiausia panašumų yra tradic...
Atėjus vasarai „sunkius“, iš orkaitės traukiamus desertus norisi pakeisti kuo nors šaltu ir sveiku. Gal tiktų naminiai ledai? Ar jau girdėjote apie „nicecream“ – ledus iš vieno ingrediento?
Lietuviai tikri šašlykų kepimo meistrai ir tikriausiai kiekvienas kepėjas turi savo triukų bei slaptų ingredientų. Šį kartą patarimais, kaip iškepti itin sultingus šašlykus, dalijasi tinklaraštininkė ir receptų autorė Nida Degutienė.
Pastaraisiais metais pasaulyje buvo madinga Azijos virtuvė, ypač – japoniškas ir Pietų Korėjos maistas. Kas mūsų laukia kitąmet? Pasak kulinarijos specialistų, 2018-aisiais turėtų karaliauti turtinga Artimųjų Rytų virtuvė.
„Vaikystėje ir paauglystėje drąsi buvau visur, bet tik ne tuomet, kai prieš akis išvysdavau baltą gydytojo chalatą ir užuosdavau spirito kvapą. O jeigu dar gydytojas laikydavo švirkštą, širdis į kulnus nusirisdavo“, – prisiminimais apie vaikystėje atsiradusią ir iki šiol niekur nedingusią baimę gydy...
Ketvirtadienio popietę sostinės „Habit“ restorane gero maisto mylėtojai mokėsi, kaip nesudėtingai, greitai ir šiuolaikiškai paruošti žuvies karaliumi tituluojamo tuno patiekalų. Tuno sumuštinių fiestoje netrūko ir naudingų profesionalo patarimų.
Kasmet dar prieš didžiąją pavasario šventę kyla klausimas, kaip marginti kiaušinius šiais metais? Pasirinkimo variantų daug, tačiau cheminiai dažai vis dažniau nustumiami į šoną ir pirmenybė teikiama natūralioms priemonėms.
Kulinarija ir kelionės. Štai pačios didžiausios mano viena kitą papildančios aistros. Pernai drąsiai mečiau sau iššūkį ir savo ištisų metų kelionių maršrutą susidėliojau pagal visiškai neįprastą trajektoriją: norėjau aplankyti tas šalis, kurių virtuvėse ypatingą vietą užima... žuvis.
Antradienio vakarą žuvies mėgėjai bei jūros gėrybių gurmanai rinkosi į Nidos Degutienės kulinarinės knygos pristatymą „Žuvis pasaulio virtuvėse“.
Net jei dažnai tenka išgirsti frazę „mano hobis yra keliauti“, nemažai žmonių keliauja dėl to, kad svetur užsiimtų savo mėgstama veikla.
Televizijai reportažus kelionėse ruošiančiam žurnalistui ir radijo laidų vedėjui Orijui Gasanovui kelionėse tenka sutikti pačių spalvingiausių personažų.
Šių metų kovo 6 d. be kelionių negalintys gyventi vilniečiai kviečiami į gaivų atostogų nuotykį – pirmąją kelionių įspūdžių konferenciją „Atostogų Guru”.
Juk būna taip: pamatai šalį ir įsimyli. Galėtum keliauti ten kasmet, kasmet atrasti naujų vietų, naujų įspūdžių ir naujų skonių. Taip nutiko ir Lietuvos ambasadoriaus Izraelyje Dariaus Degučio žmonai, aistringai kulinarei Nidai Degutienei.
Nidos Degutienės knyga „Izraelio skoniai: šventės ir kasdiena“ buvo pripažinta geriausia 2015 metų kulinarine knyga Pietų Afrikos Respublikoje. Knyga nugalėjo žydiškos kulinarijos knygų kategorijoje ir šių metų pavasarį Kinijoje atstovaus Pietų Afrikos Respublikai pasauliniuose geriausių kulinarinių...