Nitratai

53 straipsnių

Parengė NVSPL Cheminių tyrimų skyriaus Vandens ir maisto tyrimų poskyrio vedėja Giedrė Jankovskienė

Vanduo – neatskiriama kasdienės rutinos dalis. Juo prausiamės, geriame, gaminame maistą, laistome augalus ir t.t. Bet ar žinome, koks vanduo iš čiaupo teka pas kiekvieną mūsų namuose? Kartais užduodame klausimus, ką mums reikėtų tirtis geriamajame vandenyje, kokie parametrai dažniausiai viršija norm...

Rasa Pekarskienė, LRT Radijo laida „Sveikata“, LRT.lt

Atlikus labai daug tyrimų, nustatyta, kad gerasis suvartotų daržovių poveikis atsveria galimą nitratų riziką. Tad, suvalgius 400 ar daugiau gramų daržovių, teigiamas poveikis sveikatai bus didesnis negu neigiamas nuo nitratų, LRT RADIJUI sako Nacionalinio maisto ir veterinarijos Rizikos vertinimo in...

Toma Miknevičienė, tinklaraštis „Monų monai“

Lietuviai itin mėgsta pieno produktus, sūris – ne išimtis. Tiesa, ne paslaptis, kad kol pasaulis atidžiai degustuoja brandintus, pelėsinius sūrius, tautiečiai vis dar mieliau renkasi seną gerą fermentinį sūrį. Yra tekę girdėti net juokelį – neva lietuviui nė vienas patiekalas nebus neskanus, jei ant...