Nors žuvis yra be galo naudinga ir maistinga, tačiau vartotojai dažnai pamiršta būti sąmoningi jos vartojime. Remiantis žuvies vartojimo gidu „Nyksta žuvys“, net 88 proc. Europos komercinių žuvų rūšių šiandien yra išgaudoma viršijant maksimalų tausią žvejybą užtikrinantį sugaunamos žuvies kiekį. Ši ...
Nyksta žuvys
5 straipsnių
Rinktis žuvį atsakingai – tai ne tik rūpintis savo sveikata, bet ir dėti savo indėlį į rūšių išsaugojimą. Lietuvos gamtos fondas (LGF) ir Pasaulio gamtos fondas (WWF), siekia atkreipti dėmesį į žuvies rūšių nykimo problemą ir pristato atnaujintą sąmoningam vartotojui skirtą žuvies ir jūros gėrybių g...
Lietuvoje perkamiausia žuvis – lašiša. Jei prieš kelis dešimtmečius lašiša buvo išskirtinių švenčių patiekalas, prabangos prekė, šiandien jos kaina ir platus pasirinkimas leidžia šia žuvimi papildyti kasdienį maisto racioną. Šį pirkėjams palankų pokytį lėmė intensyvus lašišos auginimas, ypač Norvegi...
Tuščias mėlynas fonas be žuvų, juodasis gandras be grobio snape, vieniša karūna ar žuvies uodegos netekusi būtybė su žirgo galva – tokiomis keistomis transformacijomis stebina įvairių Lietuvos miestelių herbai. Kas nutiko šių savivaldybių bei seniūnijų simbolikai ir kodėl iš jų dingo žuvys?, – prane...
Mokslininkai jau senokai skelbia vieną už kito liūdnesnius faktus, kad tiek visame pasaulyje, tiek Europoje dėl žmogaus kaltės labai sparčiai mažėja daugumos vertingų žuvų ištekliai. Menkių nykimas Baltijos jūroje parodo, kad šie procesai neaplenkia ir mūsų. Dėl ko nyksta žuvys, kokios žuvų rūšys yr...