obuolių actas

70 straipsnių

Receptu ir patarimais, kaip iškepti legendinę „Pavlovą“, dalijasi maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė. Patyrusi maisto kūrėja patars ir tai, kur dėti nepanaudotus kiaušinių trynius. „Pavlova“ – nuostabus desertas šventėms.

Rikota be pieno produktų? Taip, tai tikrai įmanoma! Migdolų rikota gavosi puikios tekstūros ir labai skani. Gaminimas nėra sudėtingas, bet laiko rikotai tikrai reikia skirti.

Užderėjo agurkų ir pomidorų tiek, kad nežinte, kur dėti? Ne bėda – gaminkite marinuotas daržoves žiemai. Užtruksite vos 20 minučių, o marinuotos daržovės žiemą bus puikus garnyras prie mėsos, žuvies pateikalų, tiks dėti į sriubą.

Šiems konservams naudoju geltonuoti nepradėjusius, žalius, bet jau storapilvius agurkus. Jų žievė būna kieta, todėl agurkų gabaliukai lieka traškūs. Agurkus pjaunu perpus, nedideliu šaukšteliu išskobiu sėklas ir puses supjaustau 1-2 cm storio griežinėliais. Imu didesnį puodą, renkuosi platesnį. Iš k...