Kaip tinkamai parengti verslo planą savo idėjas norint paversti realybe? Šiame pokalbyje sužinosite, kas turi atsispindėti verslo plane ir ar įmanomas sėkmingas veiklos startas be išankstinio pasirengimo.
Odeta Bložienė
166 straipsnių
Restoraną Kaune uždarančios seserys Odeta Bložienė ir Beata Nicholson: jeigu nėra žmonių, kam ten būti (14)
Žurnalistė, TV laidų vedėja ir knygų autorė Beata Nicholson su sese verslininke Odeta Bložiene pranešė atsisveikinančios su vienu savo restoranų.
Vienas po kito užsidaro žinomi restoranai: pardavinėjama įranga, svarsto mažinti darbo valandas (114)
Iš pandemijos atidėtos ir negrąžintos skolos valstybei bei vėl įvestas 21 proc. PVM tarifas maitinimo sektoriui tampa didžiuliu iššūkiu. Pastaruoju metu vienas po kito užsidaro žinomi restoranai. Teigiama, kad šiandien norint išsilaikyti pastarieji svarsto ir apie darbo valandų trumpinimą, nedarbą t...
Pastaruoju metu girdėti apie viena po kitos užsidarančias maitinimo įstaigas bei restoranus.
Sostinėje uždaromas Pylimo g. įsikūręs vienas „Jurgis ir drakonas“ restoranų. Delfi tokią žinią patvirtino UAB „Burokėlis ir krapas“, kuriai priklauso minėtas tinklas, direktorė Odeta Bložienė. Pasak jos, restorano uždarymą lėmė keletas dalykų, tačiau vienas didžiausių – nuo šių metų maitinimo įstai...
Finansų ministerijai laikantis pozicijos, jog 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvata maitinimo įstaigoms nebus pratęsta, argumentuojant, jog šios jau atsigavo po pandemijos, sektoriaus atstovai sako, kad daugės atleidžiamų darbuotojų, skurs asortimentas klientams.
Birželio pabaigoje TV laidų vedėja, maisto žurnalistė Beata Nicholson ir verslininkė Odeta Bložienė pristatė naujausią „Jurgis ir Drakonas” restoraną Dvarčionyse, Vilniuje. Tai jau penktasis neapolietiškos picos restoranas, priklausantis seserims. Šįkart restorano kūrimas vyko kitaip nei įprasta – a...
Nors Seimas priėmimo stadijoje atmetė įstatymą, kuris būtų įpareigojęs restoranus ir barus nemokamai klientams tiekti vandenį iš čiaupo, teisės akto iniciatorius, parlamentaras Lukas Savickas LNK Žinioms sakė, kad šis klausimas dar neišspręstas.
Skirmantas Malinauskas nuvyko apsipirkti į Lenkiją: klausimas, ar čia važiuojantys viską kritiškai įvertina? (33)
„Pas mus bananų respublika, kaip aš vadinu, tai tegul visi ir važiuoja čia, palaikom lenkus toliau“, – tokius žodžius vienam garsiausių tinklaraštininkų Skirmantui Malinauskui rėš tautietis pilnu vežimėliu maisto, sutiktas prie vieno prekybos centrų Lenkijoje.
Finansų ekspertai: žmonės nežino, ką daryti su santaupomis, – kai kurie pasirinkimai kelia siaubą (98)
Finansų ekspertai sako, kad verslas tik iš entuziazmo ilgai negyvuoja, o pats tautiečių finansinis raštingumas šiandien vis dar nepakankamas. Norint, jog verslas nežlugtų dar pirmaisiais gyvavimo metais, pirmiausia reikia išmokti valdyti savo finansus, numatyti veiklą kelerius metus į priekį su viso...
Lietuvai skatinant atvykti kuo daugiau turistų, valstybė viešbučiams kompensuos trečios jų nakvynės išlaidas iki 65 eurų. Tam šiemet numatyta daugiau nei 750 tūkst. eurų.
Tik su galimybių pasu priimti lankytojus savanoriškai apsisprendę kavinių ir restoranų vadovai sako, kad pasipiktinimų dėl to sulaukia tik socialiniuose tinkluose, o veikla vyksta įprastai. Anot verslininkų, lankytojų srautai nesumažėjo, žmonės ir toliau noriai lankosi maitinimo įstaigose.
Beatos Nicholson picerijos pareiškimas dėl partnerystės: „Brooklyn Brothers“ laikinai pakeis pavadinimą (109)
Picerija „Brooklyn Brothers“, įkurta Beatos Nicholson ir jos šeimos, laikinai persivadina „Brooklyn Partners“ – taip jie skelbia rodantys savo palaikymą visoms poroms ir visoms šeimoms.
Restoranų tinklą „Jurgis ir Drakonas“ valdančios įmonės „Burokėlis ir krapas“ vadovę Odetą Bložienę radau pačiame darbų įkarštyje. Pasiraitojusi rankoves ji kartu su direktore kuopėsi „Akropolyje“ esančiame „Jurgis ir Drakonas“ restorane. Prasidėjo antroji karantino savaitė ir valgytojų gausa pasižy...
Žurnalo „Investuok“ kalbinta, „Burokėlis ir krapas“ ir „Beatos virtuvė“ bendrovių direktorė ir bendraturtė pinigų turi ir, kitaip nei daugelis Lietuvoje, nemano, kad blogas tonas apie juos kalbėtis. Taip pat ir su savo vaikais.
Valdžiai ruošiantis mažinti mokesčius, verslininkai ženklių pokyčių nesitiki: daugiau išlaidauti gyventojų tai nepaskatins (74)
Valdžia šiuo metu svarsto, ar mažinti darbo apmokestinimą. Verslininkų ir ekonomisto nuomone, nors tai ir gera kryptis, šiuo laikotarpiu didelio postūmio verslams tai neturės. Prieinama išvados, kad ženklesnis pagerėjimas bus tuomet, kai žmonės taip nebebijos dėl ateities ir drąsiau ims leisti pinig...
Restoranų tinklo valdytoja Bložienė: net jei maitinimo įstaigos visiškai atsidarytų kitą savaitę, iki karantino buvusių apyvartų turėtume laukti bent metus (203)
Šiandien daug diskutuojama apie Vyriausybės pagalbą verslams, pastarųjų pagalbą medikams, visuomenei. Tačiau, kaip verslai bando padėti patys sau, kad išliktų? Galbūt jie tikisi, kad sušvelninus karantiną patys klientai sugrįš, o gal – deda pastangas, pavyzdžiui, derina darbo laiką prie klientų? Į š...
Vyriausybei leidus nuo pirmadienio visiškai atnaujinti darbą kavinėms, restoranams bei barams, verslininkai sako, kad Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) reikalavimai sunkiai įgyvendinami, be to, viena didžiausių problemų išlieka pasikeitę žmonių įpročiai ir sumažėję srautai.
Atsakingas požiūris. Realus žvilgsnis į smulkų verslą: sustiprėsime, bet atsigauti greitai nepavyks (2)
Šiandien daug diskutuojama apie Vyriausybės pagalbą verslams. Ir nors ji nenuginčijamai yra būtina, ar pačios įmonės bando padėti sau, kad išliktų? Švelninant karantiną, vis daugiau žmonių išeina ne tik į gatves, bet ir į darbą, tačiau nemaža dalis smulkių verslų darbo dienomis vis dar dirba nuo 9 i...
Restoranų tinklą „Jurgis ir Drakonas“ valdančios įmonės „Burokėlis ir krapas“ vadovė Odeta Bložienė prisipažįsta, kad kaip ir kiti verslininkai išgyvena sunkų periodą. „Laisvės TV“ laidoje „Laikykitės ten su Andriumi Tapinu“ ji pasakoja, ką teko išgyventi, kai reikėjo lankytojams užverti restoranų d...