Aliejų naudojame gana dažnai, nes su juo pavyksta pasigaminti kuo įvairiausių patiekalų iš mėsos, kiaušinių, daržovių ir grūdų. Kadangi be aliejaus beveik neapsieiname, natūralu, kad iš plataus jo rūšių asortimento stengiamės išsirinkti kuo sveikesnį produktą. Tik ar visi suprantame, kad aliejaus na...
oksidacija
4 straipsnių
Gardinti salotas, ruošti skirtingus padažus ar marinatus, gaminti kepinių tešlą ir, žinoma, kepti maistą. Tam daugelis kulinarijoje naudoja aliejus. Tačiau ne visi žino, kokį ir kada rinktis, rašoma pranešime spaudai.
Aliejus – plačiai kulinarijoje naudojamas maisto produktas. Juo galima gardinti salotas, mėsos patiekalus, sriubas ar troškinius. Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, sveikatai palankiausi yra augalinės kilmės riebalai, o į kasdienės mitybos racioną ekspertė rekomenduoja įtraukti iki ši...
Aliejai nuo seno vertinami dėl savo ypatingo skonio, unikalios sudėties ir naudos sveikatai. Ar žinote, kurie aliejai yra sveikiausi? Kaip juos išsirinkti? Ir kokių klaidų šiukštu nedaryti? Apie tai papasakojo dietistė Vaida Kurpienė.