Šiais laikais turime kaip niekad daug galimybių pasilepinti egzotiškais produktais. Tarp jų – akiai neįprasti vaisiai, uogos ir riešutai, pasižymintys tokiomis organizmui naudingomis medžiagomis, apie kurias paprastai nesusimąstome.
Olga Dzindzeleta
9 straipsnių
Be viryklių ir orkaičių maistą gaminančių žaliavalgių valgiaraštis gausus – jame sriubos, kotletai, sausainiai, kokteiliai ir net tortai.
Į Lietuvą plūstelėjusi žaliavalgystės mada vis labiau stiprėja ir plinta. Daugėja žmonių, kurie viešai atvirauja, kad tik žaliavalgystė padėjo jiems išsigydyti daugybę metų kamavusias ligas. Kita vertus, atsiranda vis daugiau tyrimų, teigiančių, kad ši mitybos sistema žaloja organizmą.
Kas auga po mūsų kojomis ir kaip tai gali sustiprinti mūsų organizmą? Po kojomis pasidairyti siūlo ne tik žolelių žinovai, bet ir diplomuoti medikai.
Lietuvoje, kurios nacionalinė virtuvė pasižymi riebiais bulvių ir mėsos patiekalais, vis dažniau išgirstame apie žaliavalgystę – mitybos būdą, kuomet valgomas tik termiškai neapdorotas maistas.
Daugėja žmonių, kurie renkasi nevalgyti mėsos, žuvies bei atsisako kitų produktų. Žaliavalgiai Kūčių stalą puoš nekeptais kūčiukais be miltų, o kai kuriuos valgius keis jų skonį primenančiomis daržovėmis ir vaisiais.
Lietuvoje daugėja žaliavalgystės pasekėjų, kurie tikina, kad tik atsisakę termiškai apdoroto maisto atsikratė daugybės negalavimų. Tačiau medikai susiduria ir su išvirkščiąja žaliavalgystės puse – agresijos priepuoliais, galvos svaigimu, silpnumu, kraujospūdžio ir širdies ritmo sutrikimais, susilpnė...
Jau šeštus metus tik žalią maistą valganti Olga Dzindzeleta prisipažįsta didelių sveikatos problemų niekada neturėjusi – gal todėl ir perėjimas prie naujos mitybos jai buvo švelnus. Moteris tikina šiandien visiškai nejaučianti nuovargio, nors jos patiekalų porcijos įprastai valgančiam žmogui gali ke...
Žaliavalgė Olga Dzindzeleta prie žaliavalgystės propagavimo Lietuvoje jau greitai galės prisidėti dar svariau – Vilniaus knygų mugėje bus pristatyta jos parengta knyga „Geriausi RawRaw receptai žaliavalgiams“. Joje autorė dalijasi receptais iš savo virtuvės ir neigia visuomenėje vyraujantį požiūrį, ...