omega-3

45 straipsnių

Aurimas Perednis, Gabrielė Grinkaitė

Omega-3 riebalų rūgščių su maistu praktiškai gauti neįmanoma, sako Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius, mitybos ekspertas Rimantas Stukas. Šių rūgščių būtų galima gauti su riebiomis žuvimis, lašiša, skumbre, bet jų reiktų valgyti gana daug, o augaliniuose aliejuose daugiau omega-6,...

2025.03.18 21:33
Kornelija Jasiūnaitė, Giedrė Balčiūtė

Orams vis labiau vėstant žmonės stengiasi labiau pastiprinti savo imunitetą, vartodami daugiau maisto papildų. Turbūt šiandien sunku būtų rasti kasdien nevartojančių jokių maisto papildų, kurių svarbiausia paskirtis yra pripildyti mūsų organizmą reikalingais mikroelementais, negaunamais su maistu.

2024.10.13 08:39
Amelija Trumpytė

Kad Omega riebalų rūgštys – svarbios ir reikalingos organizmui, girdėjo dažnas. Tokia informacija, o tiksliau, informacijos nuotrupos mus pasiekia žiniasklaidos kanalais, per reklamas, socialinius tinklus. Tačiau retas kuris šia tema pasigilina labiau. Kas tas Omega-3? Kuo jis skiriasi nuo Omega-6 a...

2024.05.02 06:30
Gabrielė Grinkaitė

Šeimos gydytojas Valerijus Morozovas juokavo, kad angliškas terminas „antiaging“ lietuviškai galėtų būti išverstas į „nesenėjimą“. Visgi tai, pasak gydytojo, yra ir mada, ir pardavimai, ir mokslas. Bandymas išlaikyti ilgaamžiškumą domino žmones ne tik šiais laikais, bet ir daug seniau. Štai omega-3 ...

2023.10.18 18:45
Roma Macijauskaitė

Riebalai sudaryti iš riebiųjų rūgščių, kurios skirstomos į tris pagrindines rūšis: sočiąsias, mononesočiąsias ir polinesočiąsias. Polinesočiosios rūgštys, omega-3 ir omega-6 – nepakeičiamos, nes pats organizmas jų pasigaminti negali. Dėl šios priežasties reikiamą jų kiekį privalome gauti su maistu. ...

2023.09.27 10:49