Kai sąnariai sveiki, judame lengvai, be skausmo. Kad judėjimas kuo ilgiau nekeltų diskomforto ir rūpesčių, vienas iš svarbiausių prevencijos veiksnių – mityba, kurioje nestigtų priešuždegiminių ir sąnarių funkcionalumui naudingų produktų. Dietologai, remdamiesi savo darbo patirtimi, dalijasi patarim...
Omega 3 riebalų rūgštys
27 straipsnių
Kūčių stalo karaliene silkę vadiname ne veltui: turbūt nežinojote, kiek naudingų savybių ji turi (3)
Silkė ne veltui vadinama Kūčių stalo karaliene – ji lengvai prieinama, gardi, paprastai paruošiama ir nebrangi, todėl artėjant žiemos šventėms stebimas rekordinis jos perkamumas. Be visų minėtų priežasčių, kodėl vertiname silkę, reikėtų nepamiršti ir svarbiausios – ji pasižymi daugybe naudingų savyb...
Ši medžiaga kovoja su antsvoriu ir padeda atitolinti Alzheimerio ligą: 5 maisto produktai, kuriuose jos daugiausia (2)
Visi žmonės nori būti sveiki ir energingi, tačiau ne visi žino, kaip tą pasiekti. Sveika mityba gali prisidėti prie geresnės savijautos, apsaugoti nuo ligų ar padėti greičiau pasveikti.
Dietistė Vaida Kurpienė apie žuvį, kurios nauda – neišmatuojama: mažina širdies ligų riziką, padeda mesti svorį ir gerina miegą (3)
Daugeliui žinoma, kad žuvis yra viena iš labiausiai rekomenduojamų maisto produktų žmogui ir ją vertėtų valgyti bent porą kartų per savaitę. Skumbrė – švelnaus skonio riebi žuvis, kurioje gausu vitaminų ir mineralų. Ar žinote, kuo ji naudinga mūsų organizmui?
Pasak gydytojų kardiologų, susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis gali kas penktas vyresnis nei 40 metų asmuo. Žmogui, kuriam trūksta omega grupės riebalų rūgščių, rizika kyla dar didesnė.
Mokslų daktarė Sandrija Čapkauskienė įvardijo gyvybiškai svarbų elementą: suaugusiam žmogui per parą jo reikia 500 mg (119)
Visi, kurie bent kažkiek domisi sveika mityba, tikrai yra girdėję apie Omega-3 riebalų rūgštis ir jų naudą. Tad paskutiniu metu didžiausiu klausimu tampa net nebe tai, ar Omega-3 riebalų rūgštys yra svarbios ir reikalingos, bet vis dažniau išgirstama skirtinga informacija bei nėra tiksliai žinoma, k...
Spirulina – melsvai žalios spalvos dumbliai. Kaip maisto papildas šie melsvadumbliai vartojami ne vienerius metus. Mat spirulinoje gausu organizmo lengvai pasisavinamos geležies, visų B grupės vitaminų, padedančių reguliuoti medžiagų apykaitą bei nervų sistemos veiklą, o vienas gramas spirulinos tur...
Visi nuo seno žino žuvų taukų naudą kiekvieno sveikatai. Šis maisto papildas ypač aktualus šiuolaikiniam žmogui, kuriam ne visuomet pavyksta pasirūpinti visaverte mityba. Tačiau kaip išsirinkti iš tokios gausos, siūlomos vaistinėse? Daugiau apie žuvų taukus pranešime spaudai papasakojo „Camelia“ vai...
Kas nenori būti sveikas ir energingas, nepaisant to, kiek metų nurodyta asmens dokumente? Tokiu atveju įtraukite į valgiaraštį šiuos 20 supermaisto produktų, rekomenduojamų žmonėms, įžengusiems į šeštą dešimtį. Kad ir kiek jums metų, maistą reikia rinktis atsakingai, kita vertus dvidešimtmečio organ...
Pakeitę savo gyvenimo būdą, galite sumažinti cholesterolio kiekį organizme ir sustiprinti cholesterolio lygį mažinančių medikamentų poveikį.
Naujas mokslinis tyrimas atskleidė, kad tie, kurie kiekvieną dieną valgo graikinių riešutų, gali džiaugtis geresniu virškinimu ir mažesne širdies ligų rizika.
Žuvų taukus žmonės vartoja dėl įvairių priežasčių. Kai kurios iš jų nėra minimos ir šių maisto papildų informaciniuose lapeliuose. Internete galima pamatyti raginimų vartoti šiuos papildus, nes jie apsaugo nuo nerimo sutrikimų ir depresijos, bet ar žuvų taukai tikrai ta gali?
Tobulo regėjimo receptas pagal ajurvedą: apsaugos ne tik nuo glaukomos, bet ir sustiprins imunitetą (2)
Sveikatos ir gyvenimo būdo mokslas Ajurveda skaičiuoja jau tūkstančius metų ir tai yra bene paprasčiausias ir natūraliausias būdas regėjimui pagerinti. Ajurvedos sekėjai mano, kad regėjimo silpnėjimas atsiranda dėl žarnyno problemų, kongestijos ar nervų silpnumo, pasakoja doctor.ndtv.com.
Šalavijų sėklos – mažos, bet labai galingos: tikras sveikatai naudingų maistinių medžiagų šaltinis (21)
Nepaisant miniatiūrinio dydžio, ispaninių šalavijų (liaudyje vadinamų čija) sėklos yra tikras sveikatai naudingų maistinių medžiagų šaltinis. Jose gausu omega 3 riebalų rūgščių, antioksidantų, be to, yra skaidulų, geležies ir kalcio.
Britai mitybos specialistai sudarė intelektą stimuliuojančių produktų sąrašą. Dietologų manymu, jame nurodytas maistas ypač naudingas protinio darbo atstovams.
6 mokslininkai atvirai išdėstė savo nuomonę apie maisto papildus: kurie verti dėmesio ir pinigų (25)
Papildų gamybos pramonės vertė siekia milijardus, tačiau, skirtingai nuo farmacijos bendrovių, šios produkcijos gamintojai neprivalo įrodyti jų efektyvumo, – pakanka patvirtinti, kad jie yra saugūs.
Kai pagalvoji, kiek daug mums reiškia maistas – kur kas daugiau nei kalorijas, mikroelementus, vitaminus ir kitas kūnui būtinas medžiagas. Jis – pakelia nuotaiką, pradžiugina, padeda nusiraminti, jis net šventę kuria… nors kartais būna, kad atgula sunkiu akmeniu į skrandį. Tad šį kartą apie maisto l...
Senovės lietuvių buities ir papročių tyrinėtojų tvirtinimu, mūsų protėviai gerai žinojo, ką naudinga valgyti tamsiuoju metų laikotarpiu. Žuvies patiekalai ant tautiečių stalo anaiptol nebuvo egzotika, o prieškalėdiniu laikotarpiu jie tapdavo ypač svarbūs. Būtinybę per pasninką mėsos ir pieno produkt...
Ispaninio šalavijo sėklos, liaudyje dar vadinamos „čija“ (angl. chia), yra ypač maistingas produktas, jos naudojamos daugybėje receptų – pudingų, blynų ir įvairių desertų gamyboje. Šios sėklos pasižymi unikalia savybe sugerti skysčius ir įgauti želatinos konsistenciją. Dėl to jos dažnai naudojamos k...
Kanapių sėklose yra arginino ir gama-linoleno rūgšties, o šie ingredientai yra susiję su mažesne rizika susirgti širdies ligomis. Be to, su gyvūnais atlikti tyrimai parodė, kad kanapių sėklos gali sumažinti kraujo spaudimą ir krešėjimo riziką. Šiame straipsnyje jums pateikiame priežastis, kodėl vert...