„Šeimų virtuvėje“ svečiuojasi Agnė Kaktaitė. Ji virtuvėje ne viena, o su dviem žaviais pagalbininkais – sūnumi Benediktu ir dukra Liuka Terese. Jie ir keps mamos firminį patiekalą – omletą su daržovėmis šalia.
omletas
44 straipsnių
Gardiems ir sotiems pusryčiams – omletas su fetos sūriu ir žirneliais. Tai lengvi, bet sotūs ir maistingi pusryčiai. Omletą su fetos sūriu ir žirneliais valgykite vos iškeptą.
Sveikas, nesunkiai pagaminamas ir iškylai patogus maistas. Neretai tokia užduotis priverčia pasukti galvą. Jei mėgstate omletą, rekomenduoju išbandyti daržovių ir omleto keksiukus.
7 receptų idėjos, kaip nustebinti artimuosius: nuo gardžių karštų salotų iki pikantiško skonio picos
Norisi karšto, bet ne pernelyg sotaus patiekalo? Kad būtų ir skanu, ir nenuobodu, ir skrandžio neapkrautų? Ir kad jo paruošimui netektų pusdienio praleisti virtuvėje? Omletas, salotos, pica, karštas daržovių, žuvies užkandis – rinkitės. Kaip paruošti kiekvieną patiekalą, nufilmavome, tad maisto gami...
„Sumuštinį su kiaušiniu galima pasigaminti vos per kelias minutes ir tam viso labo prireiks tik vienos keptuvės!“, – pasakoja tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.
Šis metas – pats cukinijų sezonas. Tad pasiūlysiu jums pasigaminti cukinijų ir kukurūzų pyragą, nors gali priminti ir omletą. Skanus, darbo nėra daug, produktai paprasti. Skanus tiek šiltas, tiek šaltas.
Šiandien šeštadienis, o ką valgyti šeštadienį vėlyviesiems pusryčiams? Ogi omletą! Metas sunaudoti likusius penkis šviežius kiaušinius, tad ir omletas bus puikus pasirinkimas.
Pasigaminus šį omletą – idealūs pusryčiai garantuoti.
Sakoma, kad faktas, kaip žmogus kepa omletą, daug ką pasako apie jo charakterį. O kokį mėgstate jūs?
Sakoma, kad faktas, kaip žmogus kepa omletą, daug ką pasako apie jo charakterį. O kokį mėgstate jūs? Su įvairiais priedais? O gal be nieko ir purų it debesėlį? Šį kartą VERDU IR KEPU redaktorė Elžbieta Monkevič bei nenuilstantis skonių ieškotojas Alfas demonstruoja vis socialiniuose tinkluose populi...
Porcijoje omleto yra 358 kalorijos, 46 g baltymų, 3 g angliavandenių (iš jų – 2 g cukraus), 17 g riebalų (4,5 g prisotintųjų), 2 g ląstelienos ir 0,8 g druskos. Šis patiekalas baltymingas, jo žemas glikemijos indeksas.
Ar žinote, kur skaniai papusryčiauti Palangoje? Po siautulingo savaitgalio nėra nieko geriau nei sotūs, skanūs ir dvasios būseną po ilgojo savaitgalio pataisantys pusryčiai.
Temperamentingasis italas, virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia prisiminti nepelnytai pamirštas ropines daržoves ir siūlo netikėtą sprendimą, kaip jas paruošti, kad valgytų net vaikai. Taigi, puiki ir maistinga vėlyvųjų pusryčių idėja – šiltos ropių salotos su omletu.
Kai lauke karšta, lengvi patiekalai – tiesiog privalomas dalykas. Ir pradėkime nuo pusryčių. Vasarą įprastą avižų košę ar sočius sumuštinius norisi keisti kur kas gaivesniais patiekalais, labiau tinkančiais šiam metų laikui.
Dažniausiai krakmolas naudojamas kulinarijoje. Ir tik nedaugelis žino, kad krakmolo galimybės vien virtuve neapsiriboja. Penkiolika neįprastų krakmolo panaudojimo būdų, kurie padės susidoroti su nedidelėmis buitinėmis problemomis, vardija novate.ru.
Avinžirniai – vieni maistingiausių ankštinės kultūros atstovų. Avinžirnių patiekalus rekomenduojame skanauti vakarienės metu. Skaniausia su šviežiomis ar raugintomis (fermentuotomis) daržovėmis!