Rinktis žuvį atsakingai – tai ne tik rūpintis savo sveikata, bet ir dėti savo indėlį į rūšių išsaugojimą. Lietuvos gamtos fondas (LGF) ir Pasaulio gamtos fondas (WWF), siekia atkreipti dėmesį į žuvies rūšių nykimo problemą ir pristato atnaujintą sąmoningam vartotojui skirtą žuvies ir jūros gėrybių g...
otas
13 straipsnių
Atvėsus Baltijos jūros vandenims, plekšnės pradeda aktyviai maitintis Baltijos jūros priekrantėje. Apie šias žuvis ir jų meškeriojimą pasikalbėjome su Klaipėdos jūrų muziejaus darbuotoju, ichtiologu ir užkietėjusiu žveju Remigijumi Dailide.
Tuščias mėlynas fonas be žuvų, juodasis gandras be grobio snape, vieniša karūna ar žuvies uodegos netekusi būtybė su žirgo galva – tokiomis keistomis transformacijomis stebina įvairių Lietuvos miestelių herbai. Kas nutiko šių savivaldybių bei seniūnijų simbolikai ir kodėl iš jų dingo žuvys?, – prane...
Ungurys, menkė, jūros ešerys. Ant lietuvių stalo dažnai sutinkamos žuvys, kurios artimiausiais metais gali brangti kelis kartus, o blogiausiu atveju – jų iš viso gali nebelikti. Atsižvelgdamas į pastebimai mažėjančius žuvies išteklius, Lietuvos gamtos fondas (LGF) šią savaitę pristato gidą sąmoninga...
Baigėsi dar viena konkurso „Mano didžiausia žuvis“ savaitė ir šį kartą naujutėlaitis Kablys.lt džemperis keliauja į Mindaugo Šukio, ištraukusio didžiulį otą, rankas.
Dažną mūsų grįžusi iš žvejybos prie durų pasitinka murkianti katė. Ir ne paslaptis kodėl. Ją vilioja šviežios žuvies kvapas. Tačiau, lepindami savo augintinę sužvejotu laimikiu, galite jai rimtai pakenkti.
Paprastasis otas, arba otas, didysis rombas (lot. Psetta maxima, Scophthalmus maximus) – otinių (Scophthalmidae) šeimos plekšniažuvė (Pleuronectiformes).
Dietologai pataria dukart per savaitę į savo maisto racioną įtraukti žuvį, tačiau tradiciškai ruošiami žuvies patiekalai iš tų pačių žuvų gana greitai gali virsti monotonija, kuriai virtuvėje – ne vieta.
Žinomas virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas pasakoja, kad per Šventas Kalėdas jis labiau mėgsta atsipūsti po visų metų darbų, net juokauja, kad nieko negamins. Tačiau, kai susirenka artimieji ir draugai, jis vis tiek sukasi virtuvėje.
Kalėdų stalui, pasak prekybininkų, šviežios žuvies bei jos produktų nuperkama penkis kartus daugiau nei kitais mėnesiais. Tad inspektoriai tikrina ne tik žuvies kokybę, bet ir tai, ar ji ne per maža.
Raseiniškiams, žvejojusiems Norvegijoje, užkibo istoriškai didelė žuvis.