otas

13 straipsnių

Matas Jonaitis

Atvėsus Baltijos jūros vandenims, plekšnės pradeda aktyviai maitintis Baltijos jūros priekrantėje. Apie šias žuvis ir jų meškeriojimą pasikalbėjome su Klaipėdos jūrų muziejaus darbuotoju, ichtiologu ir užkietėjusiu žveju Remigijumi Dailide.

2019.12.16 10:10

Tuščias mėlynas fonas be žuvų, juodasis gandras be grobio snape, vieniša karūna ar žuvies uodegos netekusi būtybė su žirgo galva – tokiomis keistomis transformacijomis stebina įvairių Lietuvos miestelių herbai. Kas nutiko šių savivaldybių bei seniūnijų simbolikai ir kodėl iš jų dingo žuvys?, – prane...

2019.12.14 11:35

Ungurys, menkė, jūros ešerys. Ant lietuvių stalo dažnai sutinkamos žuvys, kurios artimiausiais metais gali brangti kelis kartus, o blogiausiu atveju – jų iš viso gali nebelikti. Atsižvelgdamas į pastebimai mažėjančius žuvies išteklius, Lietuvos gamtos fondas (LGF) šią savaitę pristato gidą sąmoninga...

2019.11.07 16:00

Dažną mūsų grįžusi iš žvejybos prie durų pasitinka murkianti katė. Ir ne paslaptis kodėl. Ją vilioja šviežios žuvies kvapas. Tačiau, lepindami savo augintinę sužvejotu laimikiu, galite jai rimtai pakenkti.

2018.05.18 13:51

Paprastasis otas, arba otas, didysis rombas (lot. Psetta maxima, Scophthalmus maximus) – otinių (Scophthalmidae) šeimos plekšniažuvė (Pleuronectiformes).

2017.04.13 16:22

Dietologai pataria dukart per savaitę į savo maisto racioną įtraukti žuvį, tačiau tradiciškai ruošiami žuvies patiekalai iš tų pačių žuvų gana greitai gali virsti monotonija, kuriai virtuvėje – ne vieta.

2016.09.29 09:45
Salomėja Pranaitienė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Kalėdų stalui, pasak prekybininkų, šviežios žuvies bei jos produktų nuperkama penkis kartus daugiau nei kitais mėnesiais. Tad inspektoriai tikrina ne tik žuvies kokybę, bet ir tai, ar ji ne per maža.

2013.12.16 07:49