Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.
P. Viškelis
3 straipsnių
Šviežių uogų sezonas netrukus pasibaigs, bet jomis mėgautis galime ne tik vasarą. Tereikia žinoti keletą pagrindinių taisyklių, kaip mėgstamiausias uogas sudžiovinti, kad jos būtų ne tik gardžios, bet ir išlaikytų kuo daugiau naudingųjų savybių.
Vis daugiau verslininkų domisi uogų, vaisių ir daržovių užšaldymu ir išdžiovinimu šalčiu vakuuminėje erdvėje (liofilizacija). Ši technologija uogose ir vaisiuose leidžia išsaugoti daugiau vitaminų ir fermentų, tačiau dėl apdorojimo kaštų yra dar palyginti brangi ir ne visiems įkandama. Mokslininkai ...