Prieš daugiau nei metus prie žymiosios Zapyškio bažnyčios įsikūrė šeimos restoranas. Šeimininkė Aistė Venskutonienė pasakoja, kad kelias iki to ir pirmoji vasara buvo nelengva, tačiau patikina, kad šiuo metu jokių krizės ženklų nejaučia.
padavėja
24 straipsnių
Jūsų dėmesiui – kelių padavėjomis dirbusių jaunų moterų pasakojimai, kurioms šis darbas pasirodė esantis veikiau košmaras nei svajonė.
Pirmąją darbo dieną padavėja išgirdo klausimą, dėl kurio labai sutriko: net neįsivaizdavau, kaip reaguoti (1)
Pirmosios dienos darbe būna keistos, pilnos netikėtumų ir ne visada sėkmingos.
Labai mėgstu darbščius žmones, o tinginiai man sukelia tik neigiamas emocijas. Esu tikra, kad dirbant ir stengiantis, galima pasiekti visko, ko tik nori.
Dosnus klientas paliko 4 400 JAV dolerių arbatpinigių, bet viršininkas iškėlė sąlygą, dėl kurios padavėjai teko palikti darbo vietą (8)
Padavėja gavo net 4 400 JAV dolerių (apie 3 900 eurų) arbatpinigių, tačiau netrukus neteko darbo, nes nesutiko su viršininko nurodymu pinigais pasidalyti su kitomis padavėjomis.
Pajūrio kavinėse dirbančių padavėjų pasakojimai: vienos nakties nuotykių pasiūlymai, žinomų žmonių išsišokimai ir apgaulinga lietuvių išvaizda (56)
Lietuvos pajūrio kurortai šiemet pilnutėliai – daugybė žmonių atostogoms šiais metais pasirinko ne užsienio šalis, o Lietuvą ir gražiausias jos poilsio vietas. Net emigrantai, kurių praėjusį sezoną atostogoms grįžo mažiau, šiemet intensyviai traukia ilsėtis į šalies pajūrį. Natūralu, juk vasara – at...
Kilus diskusijai apie tariamas karūnas, prestižinius ir neprestižinius darbus, nutariau parašyti ir aš. Perskaitę galėsite nuspręsti, ar pasipūtę tie, kurie nenori būti kasininkais, valytojais ir t.t.
Užsukus į restoraną ar kavinę jau tapo įprasta matyti klientus aptarnaujančius jaunuolius. Tarp studentų tai – vienas pagrindinių būdų užsidirbti. Tiesa, padavėjų profesija yra ir tarp šalies populiariausiųjų – jais Lietuvoje dirba 11,215 tūkst. žmonių. Apie šio darbo užkulisius, sąlygas bei labiaus...
Su šunimi į restoraną atėjusi vilnietė tokios padavėjos reakcijos nesitikėjo: sudaužė telefoną, teko kviesti policiją (324)
Vienas apsilankymas „Čili pica“ restorane vilnietei Ingai sukėlė pasibaisėjimą. Anot merginos, čia jai teko susidurti su itin nemaloniu aptarnavimu. Restorane įsižiebęs konfliktas su padavėja baigėsi sudaužytu lankytojos draugo telefonu ir pradėtu pareigūnų tyrimu. Ir viso to priežastis – mergina su...
Pasidalijo patarimais, kaip nepermokėti lietuviškame pajūryje – įvardijo kelias padavėjų gudrybes (14)
Pagaliau atėjo vasara ir įsisiūbavo visu gražumu. Daugelis traukia į pajūrį ir ten valgo kavinėse, restoranuose, bistro, aludėse ir pan. Todėl norėtųsi pateikti keletą pastebėjimų apie jaunimėlio, atvykusio padirbėti padavėjais ir padavėjomis, „gudrybes“, kad nebūtumėte apvogti ir apgauti.
Viena dažniausių apsinuodijimo priežasčių - netinkamai tvarkomas maistas viešojo maitinimo įmonėse.
26-erių metų Agnė gali pasigirti didele padavėjos darbo patirtimi. Mergina atvirai papasakojo apie klientus ir jų norus. Kai kurie nustebino ir visko mačiusius.
„Gaila, tačiau tokių poniučių, turinčių tokį primtyvų požiūrį, yra labai daug“, – piktinosi DELFI skaitytoja, papasakojusi, kokios situacijos liudininke jai teko būti vienoje Lietuvos maitinimo įstaigoje. Moteris išgirdo, kaip su aptarnaujančiu personalu bendrauja įmonės savininkės ir pasibaisėjo.
„Gerą dieną (kai daug klientų) profesionalus padavėjas ir 100 eurų gali „įkalti“, – papasakojo DELFI skaitytoja, perskaičiusi straipsnį „Padavėja – atvirai apie darbą kavinėje ir arbatpinigius“. Diskusijose komentarų skiltyje šįkart sudalyvavo nemažai kavinėse ir restoranuose dirbančių žmonių, pasid...
Mokslus baigę jaunuoliai vasarą dažnai praleidžia ne tik poilsiaudami, bet ir dirbdami. Tiesa, šiemet tą padaryti gali būti nepaprastai sunku.
Tęsiu pasakojimą apie darbo Kipre patirtį. Taigi, kavos pardavėjos darbą „apelsinų kaime“ iškeičiau į darbą naktiniame bare. Dabar aš - barmenė. Tačiau ne viskas taip šventa, kaip pasirodė iš pirmo žvilgsnio...
Kai kurie kaimo, į kurį patekau, keistuoliai turi ir dar išskirtinesnių pomėgių, nei gerti alų, pastovėjusį šaldytuve, ar viskį gurkšnoti užkandant obuoliu. Taigi, netoliese esančios kitos kavinės savininkas, storulis vidutinio amžiaus vienišas vyras beveik kiekvieną vakarą, po to, kai uždaro savo k...
Kai padavėjai ima plasnoti rankomis vaizduodami vištą, prie jų strimgalviais skuba vyresni kolegos. Mat supranta, kad klientas kalba rusiškai, o padavėjas šią kalbą moka prastai ir taip bando pasiūlyti vištienos arba kalakutienos kepsnį, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Sostinė“.
Veikiausiai žinote šią nerašytą kavinių etiketo taisyklę: nepagailėkite padavėjui arbatpinigių, nes jų atlyginimas paprastai nebūna didelis.
Penktadienis, 13-a – vadinasi, sugadinta. Turbūt taip norėtųsi paaiškinti šio vakaro „nuotykius“ ir patyrimą. O buvo taip... Po darbų, nesulaukę krepšinio rungtynių tarp Lietuvos ir Belgijos rinktinių pabaigos, bet besidžiaugdami užtikrinta ir gražia pergale, nutarę kartu su šeima smagiai pasitikti ...