Vėl ateina basakojė vasara, ir vėl turime problemą, kad nėra kas dirba ir kas aptarnauja Lietuvos restoranuose. Ypač kurortinėse vietose. Atlyginimas nėra problema: jis kyla nuolatos ir nesustabdomai. Čia taip pat, kaip su Eurovizija: nelaimime ne todėl, kad per mažai mokame dainuojantiems. Tiesiog ...
padavėjai
18 straipsnių
Fausta Marija Leščiauskaitė. Kaina į pm, nesisveikinančios pardavėjos ir skudurynai, pasivadinę butikais (5)
Lietuvių jaunimas gal ir laimingiausias pasaulyje, o be to, mes turime galybę visokių kitokių stiprybių ir šaunumų. Bet kur mes esame nevykę, tai verslume. Ypač tame, kuris reikalauja bendravimo su klientais, o taip pat – daugiau nei bazinių pastangų. Lietuvis puikiai atliks darbą rodomas pirštu, pa...
Restoranai populiarioje sostinėje Europoje nebenori po vieną keliaujančių turistų: gali tiesiog išprašyti lauk (3)
Barselonos gyventojai ima piktintis restoranais, kurie, siekdami maksimalaus pelno iš turistų vasaros sezonu, nenori priimti po vieną lankytoją.
Restoranui sprendimas buvo rizikingas, nes maisto gamyboje negali būti klaidų, o vaikams – tai iššūkis aptarnauti didelio miesto klientus ir gaminti maistą su profesionalais. Šalyje trūkstant virėjų bei barmenų, restoranai priversti populiarinti profesijas, nes nemažai darbo vietų šiuo metu užima ka...
Šalia Trakų, ant Ungurio ežero kranto, įsikūręs 5 žvaigždučių poilsio kompleksas „Esperanza Resort & SPA“ užsidaro renovacijai iki kitų metų birželio ir atleidžia 71 darbuotoją, praneša Užimtumo tarnyba.
Palangos padavėjai pajuto neregėtą lietuvių taupumą: gauna 100 eurų „iš arbatos“ per vakarą, bet tai nedžiugina (4)
Palangoje dirbantys padavėjai apie arbatpinigius kalba su šiokiu tokiu liūdesiu: anot jų, dauguma kraštiečių dosnumu niekad nepasižymėjo, o dabartinė politinė situacija ir infliacija situaciją tik dar labiau pablogino. Nepaisant to, savo uždarbio neslepiantys kurorto padavėjai atskleidžia išties įsp...
Trisdešimt metų padavėju dirbęs vyras – apie užsieniečių šykštumą ir stebėtiną Lietuvos politikų elgesį restoranuose (7)
Dažnai vyrauja įsitikinimas, kad padavėjas iš arbatpinigių susirenka antrą, o gal netgi trečią atlyginimą. Vis dėlto, kaip teigia portalo „Delfi“ kalbintas padavėjas, situacija toli gražu nėra tokia. Lietuvoje į padavėjo profesiją vis dar nežiūrima rimtai. Be kita ko, tai yra laikoma sezoniniu darbu...
Ekspertė išaiškino, kokios etiketo klaidos restoranų, kavinių ir barų personalo aprangoje yra neatleistinos (22)
Ko gero, ne vienas esate susidūrę, kai jus restorane, kavinėje ar bare aptarnauja netinkamai apsirengę padavėjai. Restoranų konsultantė, „Urte Consulting“ įkūrėja Urtė Mikelevičiūtė papasakojo, kokios taisyklės galioja ir kurių turėtų laikytis restoranų personalas.
Restoranuose drastiškai trūksta darbuotojų: sugrįžusieji iš prastovų susirenka išmokas ir patraukia kitur (334)
Neseniai atsidarius lauko terasoms, maitinimo įstaigos jau jaučia darbuotojų stygių. Pusę metų prastovose išbuvę darbuotojai, prie kurių išlaikymo iki šių metų prisidėjo ir darbdaviai, nebenori grįžti į darbus. Dažnas nusprendžia ir pagudrauti: padavėjai ir kiti restoranų darbuotojai per šį laiką ja...
Lyja ar nelyja, mielas gyvenimas ar nelabai, bet anksčiau ar vėliau įvyksta tai, kas ir turėtų kiekvieną vasarą įvykti: važiuojame į Palangą. Arba į Neringą. Einame vakarienės. Atsisėdame prie staliuko. O tada atsiduriame jų rankose. Padavėjų.
DELFI sulaukė skaitytojo Igno (asmuo red. žinomas – red.) laiško, kuris tikino pasibaisėjęs vieno Lietuvoje puikiai žinomo restoranų tinklo padavėjų elgesiu. Jo teigimu, Palangoje esančio „Čili pica“ tinklo darbuotojai prieš nunešdami užsakymą klientams patys pirštais mikliai patuština klientų lėkšt...
Neseniai pasiūlius, kad padavėjas turėtų apmokėti pabėgusio ir nesusimokėjusio kliento sąskaitą, kilo pasipiktinimo banga. „The Guardian“ paprašė skaitytojų pasidalinti įsimintiniausiomis istorijomis, nutikusiomis dirbant bare ar restorane.
Artėjanti vasara – metas, kai pajūryje prasideda masinė sezoninių darbuotojų paieška. Dažniausiai galimybe padirbėti ir tuo pačiu paatostogauti naudojasi vyresnių klasių moksleiviai bei studentai. Feisbuko grupėse jau kurį laiką stebimas darbuotojų paieškų įkarštis: darbdaviai įvairiais būdais bando...
Leiskite paklausti: tikriausiai esate ne kartą girdėję istorijas apie baisius, arogantiškus ir nemandagius prancūzų barmenus ir padavėjus? Taip? Na, ką gi, turiu jus nuvilti. Jie nėra arogantiški ir nemandagūs, tiesiog išdidūs profesionalai, efektyviai dirbantys labai nelengvą darbą.
Aptarnavimo kokybė Lietuvos viešbučiuose ir restoranuose vis prastėja ir pabaigos tam nematyti, sako Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.
Pusantro tūkstančio eurų mėnesinis atlyginimas jaunuoliui, nusprendusiam vasarą praleisti ne poilsiaujant, o dirbant, – visiškai realu ne tik užsienyje, bet ir Lietuvoje. Bent jau taip pasakoja padavėju dirbantis vilnietis, o DELFI kalbintų verslininkų tokia suma taip pat nestebina. Tiesa, Skandinav...
Daugiau nei 120 padavėjų, dalyvavusių lapkričio 23 d. Japonijos Jokohamos mieste surengtose padavėjų lenktynėse, teko pabėgioti su vandens pilnomis stiklinėmis ir buteliais nukrautais padėklais.
Pajūrio verslininkai įsitikinę, jog vasara kurortuose šiemet prasidės anksčiau, todėl jau suskubo masiškai ieškoti aptarnavimo sferos darbuotojų.