Bendrovės „Daumantai LT“ skonio meistrų pagamintas ekologiškas kečupas įvertintas Švedijoje – komisija iš keturiolikos šioje šalyje populiariausių pagardų išrinko skaniausią ir kokybiškiausią. Juo pripažintas „Anglamark Organic Ketchuop“, kurį švedams sukūrė ir gamina „Daumantai LT“.
padažas
229 straipsnių
Padažas (angl. souce, it. salsa) – prie patiekalo derantis skystas ar tirštas maisto produktų ir prieskonių mišinys, savo kvapu, spalva ir skoniu žadinantis apetitą, skirtas padidinti maistinę vertę bei pagardinti. Patiekalas su padažu tampa sultingesnis, išraiškingesnio skonio, maistas lengviau virškinamas.
Ką dedame į savo lėkštę – rūpi daugeliui, tačiau kaip nepasiklysti tarp informacijos gausos bei produktų parduotuvių lentynose? Licencijuota dietistė Raminta Bogušienė sako, kad viena iš produktų grupių, dėl kurių pasirinkimo kyla klausimų, įvairūs pagardai. Tarp gausybės jų pirkėjų akį vilioja gami...
Pasidalijo, kaip namų sąlygomis džiovinti pomidorus ir pasigaminti skanų padažą: yra kelios gudrybės
Ką daryti su pomidorais? Birutė dalį jų sudžiovina tiesiog orkaitėje, o iš kitų pasigamina pomidorų padažą. Ji nepagailėjo patarimų, kaip išgauti geriausią rezultatą.
Cezaro salotos niekada nepabosta. Pasigaminkite jų – tai sveika, sotu ir maistinga. Gaminant cezario salotos itin svarbus padažas.
Jei nėra daug laiko, o norisi šilto gardaus ir sveiko maisto, gaminkite vištienos kepsnelius. Šiuos kepsite orkaitėje, tad patiekalas bus kur kas palankesnis sveikatai. Vištienos kepsnelius patiekite su ryžiais ir padažu.
Receptas susiruošusiems ruošti marinuoti agurkus žiemai. Juo dalijasi maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ kūrėja Renata Šniolienė. Šitokiu būdu pagaminę agurkų žiemai turėsite du produktus vietoj vieno.
Daugelis neįsivaizduoja gardaus kepsnio be pomidorų padažo ar kečupo. Kiti majonezo ir cukraus kupinus padažus deda į salotas ir nesupranta, kodėl jų „sveikas maistas“ nesutvarko skaičių ant svarstyklių ar virškinimo problemų. Visa bėda ta, kad ne visi tokie pagardai yra sveiki. Delfi rubrika „Etike...
Jei pietums sugalvojote kepti žemaičių blynus, laiko jų gamybai reikės skirti. Tačiau tai nieko nereiškia palyginus su sočiais ir labai gardžiais žemaičių blynais, apipiltais skaniu sviesto ir grietinės padažu.
Tobuli lietiniai blynai. Prie jų paruošė karamelizuotų apelsinų padažą. Dar puikiai tiktų šokoladinis padažas, nes lietiniai blynai nuostabiai dera su šokoladu.
Lietuviškų pagardų gamintojos bendrovės „Daumantai LT“ vienas iš produktų „Tradicinis“ pomidorų padažas neapleidžia populiariausiojo pozicijos. Tačiau tai, kas atrodytų paprasta ir aišku – pasiekiame sunkiai. Tuo įsitikino šį padažą kūręs bendrovės technologas inovacijoms ir kokybei Algis Kairys, ku...
Pasakiškai skanios kopūstų salotos su morkomis. Šiame recepte dar puikiai dera obuolys. Salotas sumaišykite majnezo ir kokosų pieno padažu.
Pirmąkart paragavo dilgėlių pesto ir nustebo dėl skonio: teko tramdyti save, kad visko nesuvalgyčiau
Nors tradiciškai jis ruošiamas iš bazilikų, šiandien pesto padažas gaminamas iš labai įvairių žalumynų. Jį ruošia iš krapų, morkų, petražolių ir kitokių lapų bei stiebelių. Auklių agentūros „Mama ir auklė“ įkūrėja, knygos „Kaip pasirinkti auklę“ autorė Ieva Augustinienė kviečia pasigaminti pesto iš ...
Prasidėjusi pavasariška šiluma skelbia apie nenumaldomai artėjantį lauko kepsninių sezoną. Jo metu ant grotelių ar iešmelių kepame įvairią mėsą, daržovės ar mėgstamą sūrį. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad norintys grilio sezoną pradėti sveikiau, turėtų rinktis patiekalus iš vištien...
Jei užsimanėte sušių, tačiau nenorite jų gaminti ar net nesate to darę, išbandykite lašišos ir jūros dumblių užkandį. Tai kur kas paprastesnis variantas nei sušių gamyba, tačiau ne mažiau gardus. Patiekdami lašišos ir jūros dumblių užkandį apšlakstykite sojos padažu.
Grietinėlės padaže troškintos vištienos šlaunelės – ypatingai skanus patiekalas. Mėsa bus sultinga ir minkšta. Patiekite vištienos šlauneles su mėgstamu garnyru.
Pasigaminkite naminių vištienos kepsnelių. Minkšti ir traškūs maltos vištienos gabalėliai patiks net patiems mažiausiems valgytojams. Patiekite vištienos kepsnelius su mėgiamu padažu.
Kai vien spurgos mažoka, pasigaminkite gardų ir kvapnų baltojo šokolado ir pistacijų padažą. Bus taip skanu, kad nesustosite, kol visko neišragausite. Tad belieka pasirūpinti spurgomis.
Pasaulio skoniai vienoje lėkštėje. Produktai tiems, kurie renkasi modernų gyvenimo būdą. Tai – tik kelios frazės, lydinčios lietuviškų pagardų gamintojos bendrovės „Daumantai LT“ „WOWmama“ prekės ženklu pažymėtus padažus. Penkeri metai – tiek laiko Lietuvos parduotuvių lentynose jau yra išskirtiniai...
Jei sugalvojote kepti žemaičių blynus, laiko jų gamybai reikės skirti. Tačiau labai gardus patiekalas vertas kiekvienos jam skirtos minutės. Žemaičių blynus patiekite apipiltus skaniu sviesto ir grietinės padažu.
Pietums ruoškite spagečius su kreminiu padažu. Kvapnus ir kreminės tekstūros padažas patiekalui suteikia nepakartojamo skonio. Spagečius puoškite petražolių lapeliais.