padažas

230 straipsnių

Padažas (angl. souce, it. salsa) – prie patiekalo derantis skystas ar tirštas maisto produktų ir prieskonių mišinys, savo kvapu, spalva ir skoniu žadinantis apetitą, skirtas padidinti maistinę vertę bei pagardinti. Patiekalas su padažu tampa sultingesnis, išraiškingesnio skonio, maistas lengviau virškinamas.

Agnė Keizikienė

Daugelis neįsivaizduoja gardaus kepsnio be pomidorų padažo ar kečupo. Kiti majonezo ir cukraus kupinus padažus deda į salotas ir nesupranta, kodėl jų „sveikas maistas“ nesutvarko skaičių ant svarstyklių ar virškinimo problemų. Visa bėda ta, kad ne visi tokie pagardai yra sveiki. Delfi rubrika „Etike...

2024.05.20 18:30
UAB „Daumantai LT“, Jurgita Lieponė

Lietuviškų pagardų gamintojos bendrovės „Daumantai LT“ vienas iš produktų „Tradicinis“ pomidorų padažas neapleidžia populiariausiojo pozicijos. Tačiau tai, kas atrodytų paprasta ir aišku – pasiekiame sunkiai. Tuo įsitikino šį padažą kūręs bendrovės technologas inovacijoms ir kokybei Algis Kairys, ku...

2024.04.23 12:35
Delfi Maistas

Prasidėjusi pavasariška šiluma skelbia apie nenumaldomai artėjantį lauko kepsninių sezoną. Jo metu ant grotelių ar iešmelių kepame įvairią mėsą, daržovės ar mėgstamą sūrį. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad norintys grilio sezoną pradėti sveikiau, turėtų rinktis patiekalus iš vištien...

2024.04.10 11:26
UAB „Daumantai LT“

Pasaulio skoniai vienoje lėkštėje. Produktai tiems, kurie renkasi modernų gyvenimo būdą. Tai – tik kelios frazės, lydinčios lietuviškų pagardų gamintojos bendrovės „Daumantai LT“ „WOWmama“ prekės ženklu pažymėtus padažus. Penkeri metai – tiek laiko Lietuvos parduotuvių lentynose jau yra išskirtiniai...

2024.02.20 10:26