Šis rizotas gali būti gaminamas ir be vištienos, taip jis taptų palankesnis vegetarams. Nebijokite eksperimentuoti, nes rizotas – nėra kaprizingas patiekalas, į jį galite įtraukti daugiau žalumynų ar žuvies produktų
parmezanas
11 straipsnių
Tokį vištienos krūtinėlės patiekalą nėra sudėtinga paruošti, tačiau nustebinti galima ir artimuosius, ir draugus. Puikus karamelizuotų svogūnų ir spanguolių derinys iškart sulaukia pagyrų. O kur dar sodrus padažas, patiekiamas prie vištienos krūtinėlės kepsnio.
Pescoi – Gian Luca Demarco šeimos balandėliai.
Maisto gaminimo technologijų mokytoja Daiva Kovzan pagamino itin lengvai paruošiamas itališkas salotas, kurių pagrindas – kriaušės ir parmezano sūris.
Taip įdarytais grybais nustebinsite ne tik savo šeimyną, bet ir svečius. Garantuoju, kad visi prašys recepto. Paruošti šiam užkandžiui jums prireiks visai nedaug ingredientų, bet kartu šie ingredientai sukuria nuostabų skonį, dėl kurio vienas po kito, grybukai tiesiog ore išgaruos nuo stalo.
Greitai ir be galo skaniai vakarienei vištienos kepsneliai su parmezano plutele buvo idealus pasirinkimas. O prie taip paruoštos vištienos tinka koks tik norite garnyras – salotos, troškintos daržovės, ryžiai, bulvės ir t.t. Kitaip tariant, ką turime šaldytuve po ranka, tas labai gerai pasitarnauja ...
Dauguma maisto produktų nuo seno turi savo poras, derančias pagal skonius. Tačiau virtuvė yra puiki vieta eksperimentams, tad kviečiame išbandyti netikėtas variacijas.
Iš Europos į Rusiją vykdomas sūrio ir aukščiausios rūšies mėsos produkcijos tiekimas gali jau artimiausiu metu būti atnaujintas. Laikraštis „Russkaja gazeta“ nurodo, kad tokį susitarimą pasirašyti ketina Rusijos ir San Marino pareigūnai.
Rugpjūčio 7 dieną, praėjus metams nuo tada, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas iš keršto už Rusijai paskelbtas sankcijas įvedė draudimą importuoti maisto produktus iš Vakarų, buvęs informacinių technologijų specialistas Olegas Sirota atidarė savo naują sūrio gamybos fabriką.
Italija turi daug kvapų. Vieniems ji kvepia picomis, kitiems vynu, man neretai Italija kvepia parmezanu. Įdomu tai, kad sūris skaičiuoja jau 9 amžių ir dar įdomiau – kad šiandien skanaujame tokio paties skonio sūrį, koks jis buvo XIII a.!
Lankytis Šiaurės Italijoje ir nepamatyti, kaip gaminamas garsusis senas tradicijas turintis parmezano sūris, būtų neatleistina. Grupė ūkininkų, kurių daugumą sudarė Lietuvos ekologinių ūkių šeimininkai, mielai naudojosi proga ne tik susipažinti su gamyba, bet ir mėgavosi parmezano skoniu.