Nors Dzūkijoje ir šiaip visi keliai veda pro Merkinę, šį savaitgalį ten suko net ir tie, kam nebuvo pakeliui. Suviliojo merkiniškių atgaivintas senovės dienų festivalis „Samanos“, kvietęs didingą Merkinės istoriją atrasti per maistą ir nebanaliai pramogauti ypatingoje vietoje, iš kurios atsiveria įs...
Pasaulio puodai
21 straipsnių
Į maisto „atlaidus“ Merkinėje traukia minios – „Pasaulio puodų“ restoranas pradėjo antrąjį sezoną (114)
Varėnos rajono Merkinės miestelis senokai nematė tokios svečių daugybės. „Gal čia kokie atlaidai“, – spėliojo atvykėlių iš Vilniaus, Kauno ir Druskininkų automobiliais užstatyto Merkinės centro neatpažįstančios garbingo amžiaus merkiniškės. Ir jos beveik neapsiriko, nes pirmąją darbo dieną Merkinės ...
Pusę pasaulio išmaišęs žurnalistas, keliautojas ir gastronomas Vytaras Radzevičius dėl karantino šiemet buvo priverstas atsisakyti tolimų kelionių. Visgi, panašu, jog V. Radzevičius sėdėti rankų sudėjęs negali ir vietoj nuotykių kupinų kelionių šiemet laiką leidžia prie puodų.
Vytaras Radzevičius apie gyvenimo vingius: kodėl laukė dar vieno karantino ir kaip ragavo vis dar pulsuojančią kobros širdį (8)
Žurnalistas, keliautojas, o dabar – ir vienas garsiausių šalies kulinarų Vytaras Radzevičius įdomias istorijas gali pasakoti nesustodamas. Jų vyro gyvenime prisikaupė ilgus metus dirbant televizijoje sporto laidų vedėju, transliacijų režisieriumi bei komentatoriumi, o vyštnaitės ant torto – nuotykia...
Keliautojo, žurnalisto, televizijos ir radijo laidų vedėjo bei kulinarinių knygų autoriaus Vytaro Radzevičiaus projektas Merkinėje – kavinė „Pasaulio puodai“ – vasarą susilaukė lankytojų anšlago ir nežada sustoti, laukia nauji planai. Apie visa tai – Delfi interviu su Vytaru Radzevičiumi.
Ketvirtadienį startuojanti Vilniaus knygų mugė kaip ir kasmet siūlo daugybę renginių įvairiomis temomis besidomintiems skaitytojams. Atskira niša – kulinarinės knygos šiemet džiugina kaip niekad gausiai. Vasario 22–25 d. vyksiančioje mugėje galėsite pasilabinti su mylimiausiais savo kulinarais, kuri...
Kulinarinę knygą pristatęs Vytaras Radzevičius žinomiems bičiuliams pagamino pikantišką vakarienę (16)
Nors keliautoją, žurnalistą ir knygų autorių Vytarą Radzevičių pagriebti už pakarpos ir pakelti nuo žemės gali būti misija neįmanoma, jo draugui ir kelionių bičiuliui Martynui Starkui tai pavyko. „Pasaulio puodai“ turi atsirasti knygoje“, – vienoje kelionėje jis ištarė Vytarui, o šis, sako, ilgai ne...
Penktadienį Vilniaus Knygų mugėje žurnalistas, keliautojas ir kulinarinę knygą parašęs Vytaras Radzevičius su žmona, taip pat žurnaliste ir rašytoja Laisve Radzevičiene pristatė bendrą darbą – knygą apie legendinį šalies krepšininką Arvydą Sabonį – „A. Sabonis. 11 skyrių iš didžiausio lietuvio gyven...
Lietuviškų knygynų lentynas papildė biografinė knyga apie legendinį Lietuvos krepšininką Arvydą Sabonį „A. Sabonis. 11 skyrių iš didžiausio lietuvio gyvenimo“ parašė žurnalistė Laisvė Radzevičienė ir jos vyras, žurnalistas bei keliautojas Vytaras Radzevičius.
V. Radzevičius grįžo su naujomis kulinarinėmis idėjomis: australiškiems patiekalams nereikia ir puodų (2)
Kaip ir iš kiekvienos kelionės, taip ir iš Australijos Vytaras Radzevičius namo grįžo ne tuščiomis – žurnalistas ir keliautojas iš svečio krašto parsivežė vietos patiekalų receptų, kurie vėliau galbūt suguls į antrąją jo kulinarinę knygą.
V. Radzevičiaus kulinarinis šedevras - Australijos paplūdimyje gaminti žemaičių blynai su kengūriena (14)
Prieš išvykdamas į ilgą ir nuotykių kupiną kelionę po dar netyrinėtą Australijos žemyną, Vytaras Radzevičius DELFI prisipažino planuojantis ant kengūros šonkaulių išsikepti žemaičių blynų ir pas vietos čiabuvius pasidaryti tatuiruočių.
Trečiadienio vakarą sostinės restorane „Dirty Duck“ keliautojas Vytaras Radzevičius surengė savo kulinarinės knygos „Pasaulio puodai“ pristatymą. Tą patį vakarą susirinkęs gausus bičiulių būrys V. Radzevičių ir Martyną Starkų išlydėjo į kelionę po tolimąją Australiją.
Šios savaitės laidoje kviečiame kartu su Vytaru Radzevičiumi atrasti naujus skonius ir pavartyti jo knygą „Pasaulio puodai“. Taip pat kartu su Luku Devita pasinersime į vinilinių plokštelių istoriją, susipažinsime su šiuolaikine lenkų rašytoja Magdalena Tulli, kuri šiemet svečiavosi Vilniaus knygų m...
Su šviežiomis žolelėmis marinuotas įvairių žuvų šašlykas, patiekiamas su šviežiomis daržovėmis, garstyčių ir sūrio padažu.
„Alyvuogės kaip Indija - arba mėgsti, arba nekenti“,- juokauja knygos „Pasaulio puodai“ autorius Vytaras Radzevičius ir siūlo išmėginti alyvuogių su užtaisu receptą.
„Patiekalas pribloškia paprastumu. Ypač geras, jei nuo pirmadienio sugalvoji sveikai maitintis“,- taip savo naujojoje knygoje „Pasaulio puodai“ keliautojas Vytaras Radzevičius pristato šį receptą.
Panyru indai vadina saldaus pieno sūrį, o hindi kalba tai reiškia šviežią sūrį. Savo knygoje „Pasaulio puodai“ keliautojas Vytaras Radzevičius siūlo kepto varškės sūrio su kalendra receptą.
Šabalbonais anksčiau Lietuvoje buvo vadinamos pupelės. Savo knygoje „Pasaulio puodai“ keliautojas Vytaras Radzevičius siūlo „Šabalbonų salotų“ receptą.
„Būtent tai ir buvo klaida, kurią dariau – nesugebėjau laiku įvertinti situacijos, maniau, kad žydėjimo metas tęsiasi ir tęsis amžinai“, - rašo 35-erių metų Vaiva, iki šiol neradusi sau skirtos antrosios pusės. Ji sako, kad ši ne kiekvienam ir būtina – svarbiausia gyventi taip, kaip norisi.
„Esu vienas ir tuo patenkintas“ - frazė, kurią iš draugo ar artimojo išgirdę aplinkiniai ne retai susižvalgo gailesčio kupinais žingsniais, nes pasakytais žodžiais paprasčiau nepatiki. Vis dėlto, gausu ir atkakliai tvirtinančių, kad sėkmingai mėgautis gyvenimu galima ir be antros pusės pašonėje. Pra...