Pienas ir jo produktai visuomet turėjo svarbią vietą lietuvių mityboje, tad nenuostabu, kad ir šiandien užsukę į parduotuvę gyventojai pirmiausiai skuba būtent į pieno skyrių.
pasterizuotas pienas
2 straipsnių
Pasterizacija – konservavimo būdas. Jo metu, šildant maisto produktus, siekiama užmušti ar sustabdyti mikroorganizmų augimą, išlaikant produkto skonį ir savybes. Pagrindinis pasterizacijos tikslas yra prailginti produktų naudojimo laiką, sunaikinat mikroorganizmus. Toks procesas nenaikina daugumos virusų. Pasterizacijos pradininku laikomas Lui Pasteras (pranc. Louis Pasteur).
Ekologiškas pienas nėra toks sveikas kaip paprastas pienas ir gali nulemti žemesnį kūdikio intelektą, rodo naujas tyrimas. Palyginus su įprastai gaminamu pienu, ekologiškas pienas turi trečdaliu mažiau jodo, kuris yra svarbus gerai medžiagų apykaitai, rašo „The Telegraph“.