paukštiena

86 straipsnių

Paukštiena – naminių paukščių (vištos, kalakutai, antys, žąsys, putpelės, povai) ir laukinių jų giminaičių mėsa. Pačia vertingiausia paukštiena laikoma krūtinėlė (skraidomasis raumuo) ir šlaunelės (vaikščiojamasis raumuo). Krūtinėlė vadinama balta paukštiena dėl savo šviesesnės spalvos. Tai lemia mažesnis mioglobino kiekis, negu tamsia paukštiena vadinamuose vaikščiojamuosiuose raumenyse.

Įsigijus mėsą, ją reikėtų užšaldyti kaip galima greičiau nuo įsigijimo, bet ne vėliau kaip iki ant pakuotės nurodyto galiojimo termino pabaigos. Pasibaigus mėsos galiojimo terminui, mėsa yra laikoma netinkama šaldymui, gaminimui ir valgymui, nes mėsos savybės jau gali būti pakitusios ir tai gali suk...

AB „Vilniaus paukštynas“

Prasidėjus pandemijai ir karui Ukrainoje su naujais iššūkiais susidūrė daugelis verslo sektorių. Ne išimtis ir žemės ūkis bei ilgą laiką viena iš produktyviausių jo šakų buvusi paukštininkystė. Pasak „Vilniaus paukštyno“ ir „Kaišiadorių paukštyno“ direktoriaus Dariaus Gudačiausko, vietiniams verslam...