Receptu ir patarimais, kaip iškepti legendinę „Pavlovą“, dalijasi maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė. Patyrusi maisto kūrėja patars ir tai, kur dėti nepanaudotus kiaušinių trynius. „Pavlova“ – nuostabus desertas šventėms.
Pavlova
13 straipsnių
Prieš septynerius metus norėdama sulieknėti vilnietė Vaiva Čaplikienė nutarė fotografuoti tai, ką valgo – kad galėtų sekti, koks maistas labiau tinka. Ilgainiui pasigedo erdvės, kur galėtų kaupti ir dalytis nuotraukomis, receptais, tad taip gimė puslapis „Virtuvinės šėlionės“ – kaip užrašinė knygutė...
Maskvos teismas trečiadienį svarsto, ar pripažinti kalinamo Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno įkurtą Kovos su korupcija fondą (FBK), Piliečių teisių gynimo fondą (FZPG) ir regioninį biurų tinklą ekstremistinėmis organizacijomis.
Pasilepinti saldumynais mėgsta daugelis, o kai desertas išsiskiria ne tik skoniu, bet ir savo išvaizda – tuomet jo paragauti nori kiekvienas. „Sweetspotpastry“ įkūrėja Sonata Šalkauskaitė teigia, kad gaminant desertus svarbu būti tiksliam, bet dar svarbiau dalytis meile, kuri telpa, kad ir į torto g...
Atostogoms ar trumpai išvykai ieškote dar neatrastos krypties? Tai gali būti vienas seniausių Lenkijos miestų – Gdanskas. Jis yra paruošęs daug pramogų tiek norintiems tiesiog paklaidžioti senamiesčio gatvelėmis, tiek mėgstantiems laisvalaikį praleisti aktyviai.
Buvusiam žurnalistui, Rusijos kosmoso agentūros „Roskosmos“ vadovo patarėjui Ivanui Safronovui pirmadienį buvo pareikšti kaltinimai valstybės išdavyste, o jis savo kaltės nepripažįsta.
Alfas vienas namuose. Kaip be marinavimo iškepti patį skaniausią viščiuką ir greitai pagaminti naminį ledų tortą (16)
Šiandien laidoje Alfas nustebins visus tuos, kurie mėgsta keptą viščiuką. Virtuvės šefas parodys, kaip jį pagaminti greitai – be jokio išankstinio marinavimo. Ruošdamas paukštieną, jis sudės visus namuose turimus pagardus, o to rezultatas bus sultingas ir ypatingai gardus paukštis su traškia odele. ...
Jei norisi išskirtinio deserto Velykoms, pasigaminkite citrininį „Pavlovos“ desertą.
Ieškote, kur nuvykti žiemą? Pasak kelionių eksperto Edmundo Pavlovo, žiemos kelionės yra ypatingos tuo, kad miestai suspindi kitomis spalvomis. Šįkart siūlome aplankyti Rygą, kuri nenustoja stebinti tiek šiltuoju, tiek šaltuoju metų laiku, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Smagiausias akimirkas vasarą patiriame prie vandens telkinių, o žiemą šiuos patyrimus galima rasti vandens parkuose. Šių pramogų gausu ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėse šalyse, kuriose vandens terapiją papildo įvairios sveikatingumo procedūros ar net boulingas.
Kalėdinis sezonas asocijuojasi ne tik su maloniomis akimirkomis artimųjų draugijoje, bet ir su stresu. Iki palaimingų akimirkų su šeima dažniausiai tenka atlaikyti kelis intensyvius mėnesius darbe, kurie neretai pareikalauja paskutinių energijos sankaupų. Todėl, prieš pasineriant į šventinį maratoną...
Kosmoso lenktynių istorijos: pirmasis Sovietų kosmonautas prieš skrydį pabėgo, tad teko ieškoti naujo (146)
Ekspertai neturėjo žalio supratimo, kaip nesvarumo būklė paveiks žmonės, todėl į kosmosą pirmiausia pasiuntė gyvūnų, rašo theatlantic.com.
Oriniam pyragui „Pavlova“ su uogomis atsispirti tiesiog neįmanoma. Tai – vienas gardžiausių vasaros desertų. Jis gaminamas iš itin lengvų ir trapių morengų su traškia plutele ir minkštu, zefyrus primenančiu vidumi. Jų saldumas gerai dera su rūgščiomis sezono uogomis ir šiek tiek salstelėjusia plakta...