Pavlova

13 straipsnių

Receptu ir patarimais, kaip iškepti legendinę „Pavlovą“, dalijasi maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė. Patyrusi maisto kūrėja patars ir tai, kur dėti nepanaudotus kiaušinių trynius. „Pavlova“ – nuostabus desertas šventėms.

Ieškote, kur nuvykti žiemą? Pasak kelionių eksperto Edmundo Pavlovo, žiemos kelionės yra ypatingos tuo, kad miestai suspindi kitomis spalvomis. Šįkart siūlome aplankyti Rygą, kuri nenustoja stebinti tiek šiltuoju, tiek šaltuoju metų laiku, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Smagiausias akimirkas vasarą patiriame prie vandens telkinių, o žiemą šiuos patyrimus galima rasti vandens parkuose. Šių pramogų gausu ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėse šalyse, kuriose vandens terapiją papildo įvairios sveikatingumo procedūros ar net boulingas.

Kalėdinis sezonas asocijuojasi ne tik su maloniomis akimirkomis artimųjų draugijoje, bet ir su stresu. Iki palaimingų akimirkų su šeima dažniausiai tenka atlaikyti kelis intensyvius mėnesius darbe, kurie neretai pareikalauja paskutinių energijos sankaupų. Todėl, prieš pasineriant į šventinį maratoną...

Oriniam pyragui „Pavlova“ su uogomis atsispirti tiesiog neįmanoma. Tai – vienas gardžiausių vasaros desertų. Jis gaminamas iš itin lengvų ir trapių morengų su traškia plutele ir minkštu, zefyrus primenančiu vidumi. Jų saldumas gerai dera su rūgščiomis sezono uogomis ir šiek tiek salstelėjusia plakta...