Pekino kopūstus užsiauginti pirmuoju bandymu pavyksta ne visiems. Visgi, magijos čia nėra – tik reikia laikytis kelių paprastų taisyklių
Pekininiai kopūstai
3 straipsnių
Pekininis kopūstas (lot. Brassica rapa var. pekinensis) – iš Kinijos kilusi lapinė daržovė, plačiai naudojama Rytų Azijos šalių virtuvėse, o pastaruoju metu išplitusi ir po kitas valstybes. Pekino kopūstas susideda iš pailgų tankiai susisukusių šviesiai žalių su beveik baltomis gyslomis lapų. Skonis švelnus, kartais turintis šiek tiek aštrumo. Viena gūžė gali sverti iki kelių kilogramų.
Atėjęs ruduo – tikrų tikriausias darbymetis virtuvėje. Daugelis stengiasi kuo daugiau, skaniau ir įvairiau užmarinuoti soduose ir daržuose surinktą derlių. Marinuoti kopūstai – neatsiejami rudens ir žiemos palydovai. Juos galima valgyti vienus, tačiau taip pat jie puikiai tinka garnyrui, sriubai ar ...
Kaip ir bet kurie kopūstai, pekininiai – ilgos dienos augalai. Kad jie žydėtų ir duotų derlių, šviesus paros metas, dar vadinamas fotoperiodu, turi trukti ilgiau nei 13 valandų. Jeigu šviesus paros metas trumpas (mažiau nei 12 valandų), žiedynkotis su sėklomis nesusiformuos, užtat auga lapai ir užsi...