Pekininiai kopūstai

3 straipsnių

Pekininis kopūstas (lot. Brassica rapa var. pekinensis) – iš Kinijos kilusi lapinė daržovė, plačiai naudojama Rytų Azijos šalių virtuvėse, o pastaruoju metu išplitusi ir po kitas valstybes. Pekino kopūstas susideda iš pailgų tankiai susisukusių šviesiai žalių su beveik baltomis gyslomis lapų. Skonis švelnus, kartais turintis šiek tiek aštrumo. Viena gūžė gali sverti iki kelių kilogramų.

Kaip ir bet kurie kopūstai, pekininiai – ilgos dienos augalai. Kad jie žydėtų ir duotų derlių, šviesus paros metas, dar vadinamas fotoperiodu, turi trukti ilgiau nei 13 valandų. Jeigu šviesus paros metas trumpas (mažiau nei 12 valandų), žiedynkotis su sėklomis nesusiformuos, užtat auga lapai ir užsi...