Šylant orui ieškome lengvesnių patiekalų, tad ši šalta agurkų ir jogurto sriuba – pačiu laiku. Tiršta, aromatinga, skalsi. Prieš patiekdami šaltą agurkų sriubą papuoškite žolelėmis, agurko skiltelėmis, apšlakstykite aliejumi.
peletrūnai
25 straipsnių
Panevėžio pakraštyje, Ugnės Debeikienės namų kieme, sukurtas sodas – pavyzdys, kaip mažytė, beveik atsitiktinė idėja pamažu gali virsti aistringu hobiu.
Porcijoje omleto yra 358 kalorijos, 46 g baltymų, 3 g angliavandenių (iš jų – 2 g cukraus), 17 g riebalų (4,5 g prisotintųjų), 2 g ląstelienos ir 0,8 g druskos. Šis patiekalas baltymingas, jo žemas glikemijos indeksas.
Ir per Kalėdas galima valgyti sveikai! Taigi patiekite savo sultyse lėtai keptos jautienos, prieš tai išmirkytos sultinyje, kepsnį. Prie šio patiekalo tinka daržovių troškinys, pagardintas kalėdiniu vynu.
Aliejuje troškinti svogūnai yra švelnūs ir saldoki, todėl patinka net ir tiems, kurie jų nemėgsta. Kad pyragas atrodytų dailiau, ant pagrindo pakaitomis dėkite raudonus ir geltonus svogūnus.
Puikus užkandis. Šaltas, deja, tampa nebeskaniu. Bet viską gelbėja greitas gaminimo laikas – galima tepti ir kepti kad ir visą vakarą. Labai dera su vynais, o įdarą papildžius fermentiniu sūriu – ir su alumi. Man asmeniškai skaniausi be sūrio ir tada, kai “kažko” norisi.
Midijos turi nuostabų skonį ir yra nebrangios, lyginant su austrėmis. Belgiškas alus suteikia puikų žemišką skonį. Rūkytas kumpis, česnakai ir šviežios prieskoninės žolės padės sukurti puikų užkandį jūsų svečiams. Jeigu prie taip paruoštų midijų pridėsite duonos ir žalių salotų, gausite užbaigtą pat...