Plikyti pyragaičiai – turbūt sutiks kiekvienas – ypatingai malonus desertas. O jei dar su maskarponės sūrio įdaru! Jei norite, plikytų pyragaičių viršų apšlakstykite ištirpintu juodu šokoladu.
plikyti pyragaičiai
5 straipsnių
Kas yra bandęs kepti plikytus pyragaičius, žino – taip geidžiamas desertas gali ir nepavykti, pyragaičiai gali subliukšti. „Tik ne pagal šią mano tešlą!“ – tikina maisto tinklaraščio „Skanios istorijos“ autorė Jurga Medžionienė. Na o kad iškepti pyragaičiai būtų dar skanesni, Jurga kviečia juos įdar...
Pavasarį atsiranda vis daugiau progų susitikti su šeimos nariais bei draugais. Norisi laiką leisti gamtoje, mėgautis skaniu maistu bei gera kompanija. O koks susibūrimas be šviežio ir gardaus maisto? Prekybos tinklo „Iki“ konditeris Thierry Lauvray sako, kad lietuviai skanų maistą mėgsta bei vertina...
„Ne kiekvienas desertas kilsteli „tris metrus iki dangaus“, bet šie plikyti pyragaičiai su varškės kremu – tai tikrai. Gal dėl to, kad sukelia man vaikystės nostalgiją, o gal jie – tiesiog mano desertas? Nenusibostantis, neatsivalgomas, truputį magiškas“, – teigia maisto tinklaraščio „Saulėta virtuv...
Tai tradiciniai prancūzų pyragaičiai. Jie tinka ir prie gaivių salotų, ir prie sultinio arba kaip užkandis. Skaniausi jie dar šilti, ką tik ištraukti iš orkaitės. Lengvi kaip plunksna ar pienės pūkas (nes tuščiaviduriai), švelnūs ir šilkiniai viduje, o iš išorės traškūs.