plokštainis

9 straipsnių

Roma Macijauskaitė

„Ir kam gali nepatikti bulvės – jas mėgsta visi“, – įsitikinusi tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė. Šaltuoju metu laiku kaunietė namiškiams dažnai gamina patiekalus iš šios daržovės ir jau sukaupė visą krūvą receptų. Šiandien ir su Delfi Maistas skaitytojais dalijasi šeimos mė...

2024.01.13 10:01

„Nors nesu didelė bulvių mėgėja, turiu pripažinti, kad šio apkepo skonis mane maloniai nustebino. Tai – sveikesnė alternatyva tradiciniam bulvių plokštainiui, todėl rekomenduoju šį receptą išbandyti net ir bijantiems riebių patiekalų. Artėjanti Kovo 11-oji – puiki proga nustebinti šeimą ar draugus i...

2022.03.10 00:00
Rusnė Valatkaitė

Bene populiariausi bulviniai patiekalai Lietuvoje – cepelinai ir kugelis. Tačiau kodėl tautiečiai cepelinus vadina didžkukuliais, o kugelį – plokštainiu, jei tai yra keturi skirtingi patiekalai? Nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas Vincentas Sakas įvardijo šių patiekalų skirtumus, kuriuos...

2021.11.04 19:10
Jurga Brazauskaitė

Šviežios bulvės – jau čia, o mums jos yra šventas reikalas. Valgyti, bet ne jas patiems auginti ar kasti. Ne visiems gaila, kai kas net ploja rankomis, kad po truputį nyksta bulviakasio tradicija, o man kartais sugrįžta nostalgija tam tikroms šio ritualo detalėms. Pavyzdžiui, tai svarbiausiai iš jų ...

2018.09.29 12:49