Nuo lapkričio 1 dienos įsigaliojo reikalavimas, kad Lietuvos rinkai tiekiamuose maisto produktuose vadinamųjų transriebalų kiekis negali viršyti 2 gramų 100 gramų riebalų. Tad kaip dabar reikia atskirti tuos riebalus – kurie geri, o kurie – blogi bei į ką yra būtina atkreipti dėmesį, skaitant etiket...
Polinesotieji riebalai
4 straipsnių
Ne viename straipsnyje teigiama, kad du kartus per savaitę valgant žuvies (ne tik riebios žuvies), sumažėja įvairių ligų rizika.
Naujausi tyrimai rodo, kad tam tikru paros metu vartojant sočiųjų riebalų sutrinka žmogaus organizmo natūralus vidinis laikrodis, o taip pat organizme kyla uždegimas, skelbia portalas „futurity.org“.
Bėda ta, kad drastiški pareiškimai, esą sotieji riebalai ir sviestas yra blogai, nieko nereiškia. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) patarimas skamba taip: sotieji riebalai neturėtų sudaryti daugiau nei 10 proc. visos dienos kalorijų normos, skelbia BBC.