Norėdama išvirti autentiškus ukrainietiškus barščius Elžbieta Monkevič recepto ieškojo internete ir iš daugybės jų labiausiai priimtinas buvo žinomos maisto tinklaraštininkės ukrainietės, kelių kulinarinių knygų autorės Olia Hercules, kuri gyvena Londone, receptas. Prie ukrainietiškų bbarščių nepami...
Pomidorai savo sultyse
7 straipsnių
Pomidorai savo sultyse – vienas iš pomidorų konservavimo būdų. Pomidorai savo sultyse gali būti naudojami sriubose, makaronų patiekaluose, padažams prie mėsos ir kt.
Daugiau pomidorų paruošimo būdų rasite čia.
Itin skanūs mėsos kukuliai pomidorų padaže – patiekalas, kurio neatsisakys nei didelis, nei mažas. Vaikai jį labai mėgsta. Mėsos kukulius patiekite su mėgstamu garnyru.
Virtuvės šefai kviečia pietums ar vakarienei ruošti vištienos kulšeles pomidorų padaže, tačiau pusę darbo palikti orkaitei. Tokiu būdu turėsite laiko sau ir galėsite mėgautis kvapniu bei sultingu patiekalu. Vištienos šlaunelės pomidorų padaže su bulvytėmis – labai gardu.
Ko gero, sutiksite – pomidorai savo sultyse yra vienos gardžiausių konservuotų daržovių. Žinia, pagaminimui laiko skirti reikia, bet tai tikrai atsiperka. Stiklainius su pomidorais savo sultyse apverskite ir laikykite, kol atvės.
Aromatingą tirštą troškintų pomidorų sriubą su traškia šonine paruošti labai lengva ir paprasta, nors ji niekuo nenusileidžia prabangiems patiekalams. Dar puikiau yra tai, kad šiam patiekalui paruošti pakaks vos 30 minučių. Originalus šios sriubos skonis jus maloniai nustebins.
Jums reikės: 3 l vandens, 0,5 l pomidorų pastos, 2 šaukštai druskos, lauro lapelių, pipirų, gvazdikėlių, pomidorų.